Категорії Інформація
Каси Додати подію
30 жовтня 2022

Концерти органної музики

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський музей історії релігії
м. Львів, Музейна Площа, 1

Про подію

Львів здавна мав славу одного з центрів органної музики. Вперше про орган у Львові згадується у 1409 році, коли цей інструмент встановлювали у Кафедральному соборі. На початку XX ст. у Львові було близько 50 органів роботи відомих німецьких, чеських та місцевих майстрів. Зараз залишилось менше десяти діючих органів та стільки ж напівзруйнованих.

З 1984 року у музеї розпочато унікальну роботу з повернення до життя старовинних органів. За цей час органіст і органний майстер Віталій Півнов відреставрував багато рідкісних інструментів.

В музеї діє музично-просвітницький відділ, який проводить органні концерти, знайомить з історією органної музики. В концертах звучить автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля. Це єдиний такого типу інструмент в концертній практиці в Україні.

Незабутні враження залишаються після виступів Ірини Маковецької, заслуженої артистки України (вокал), Юрія Остюка (труба), Олени Мацелюх та Віталія Півнова (орган). У програмі звучать твори Й.-С.Баха, Т. Альбініоні, Ф.-П. Шуберта, Ж. Бізе, Дж. Каччіні, а також сучасна музика.

  • Ведуча — Катерина Назар.
  • Марія Мартиш — завідувач відділу.

Концерти відбуваються:

  • п’ятниця, субота, неділя о 15 год
  • та згідно колективних замовлень.
Попереднє замовлення
Заявка на промо-код