Категории Информация
Кассы Добавить событие
Выставка живописи Руслана Лучка
29 октября 2021

Выставка живописи Руслана Лучка

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовский органный зал
г. Львов, ул. Степана Бандеры, 8

О событии

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

Для відвідування події необхідно мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест, чинний на момент проведення заходу.

 

Наявність сертифікату чи тесту перевірятиметься на контролі перед входом у зал.

Яскравість, сміливість, пошук. 
Перші асоціації, які виникають при спогляданні робіт молодого львівського митця Руслана Лучка, представлених у Галереї Органного залу.
Це пошук текстур, фактур, кольорів, синтезу різних візуальних елементів. 
Нова виставка не має назви. Адже будь-яка назва нівелює саму ідею митця: “Дуже помилково з мого боку говорити про якусь образність чи дотичність до чогось об'єктивного. Мета твору лежить в проявленні матеріалу, його найцікавіших та непередбачуваних якостях”. 
Представлені живописні твори побудовані на основі зіставлення фактур, кольорів та різних абстрактних структур, які водночас є площинними та об’ємними елементами. Вони намагаються взаємодіяти в просторі формату.
“Я використовую різні типи фарб для різних елементів на полотні, переважно це акрил та олія, але часто вступають в гру емалі та аерозолі”, - говорить Руслан Лучко.
В експозиції кілька картин, створених художником у період з 2018 по 2021 рік.
Виставка являється дослідженням особистого руху та розвитку живопису автора на основі компаративного аналізу старих та нових робіт.
 
Про митця
Руслан Лучко в своїй творчості надає перевагу живопису та склу, часто звертається до інших мистецьких практик, таких як перформанс, медіа арт, інсталяція. 
В основі творчості посилається на ідеї детермінізму та свободи людини. Часто твори набувають конотацій спотвореного людського тіла, підіймаючи питання залежності від матеріального світу. 
У Руслана особливе ставлення до технології гутного скла, яка є головним медіумом в його творчості. Процес виготовлення твору в цій техніці є свого роду мистецтвом перформансу, а виготовлений об’єкт мистецтва - лише його документацією. Аналогічний підхід має і до живописних робіт. 
Руслан Лучко у 2020 році завершив Львівську національну академія мистецтв, кафедру художнього скла (м. Львів, Україна). Навчався у Стрийському художньому училищі на кафедрі живопису. У 2018-2019 роках був учасником  Школи перформансу від арт-центру Дзига (школа Ані Ібш, Німеччина, школа Януша Балдиги, Польща).
Навчався за програмою обміну в Академії мистецтв і архітектури ім. Є. Геппарта (Вроцлав, Польща) на кафедрі скла.

Основні нагороди
2019. Лауреат премії професора А. Бокотея для молодих художників-склярів (1 місце)
2018. Нагороджений дипломом за зайняте 1 місце у номінації “Оригінальність і сучасність образотворчих технічних прийомів” в проекті “Моя Україна: біль і надія”
2018. Друге місце премії професора А. Бокотея для молодих художників-склярів.
2017. Лауреат премії Ротарі клубу.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код