Категорії Інформація
Каси Додати подію
Виставка живопису Руслана Лучка
29 жовтня 2021

Виставка живопису Руслана Лучка

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

Яскравість, сміливість, пошук.

Перші асоціації, які виникають при спогляданні робіт молодого львівського митця Руслана Лучка, представлених у Галереї Органного залу.

Це пошук текстур, фактур, кольорів, синтезу різних візуальних елементів.

Нова виставка не має назви. Адже будь-яка назва нівелює саму ідею митця: “Дуже помилково з мого боку говорити про якусь образність чи дотичність до чогось об'єктивного. Мета твору лежить в проявленні матеріалу, його найцікавіших та непередбачуваних якостях”.

Представлені живописні твори побудовані на основі зіставлення фактур, кольорів та різних абстрактних структур, які водночас є площинними та об’ємними елементами. Вони намагаються взаємодіяти в просторі формату.

“Я використовую різні типи фарб для різних елементів на полотні, переважно це акрил та олія, але часто вступають в гру емалі та аерозолі”, - говорить Руслан Лучко.

В експозиції кілька картин, створених художником у період з 2018 по 2021 рік.

Виставка являється дослідженням особистого руху та розвитку живопису автора на основі компаративного аналізу старих та нових робіт.

Про митця

Руслан Лучко в своїй творчості надає перевагу живопису та склу, часто звертається до інших мистецьких практик, таких як перформанс, медіа арт, інсталяція.

В основі творчості посилається на ідеї детермінізму та свободи людини. Часто твори набувають конотацій спотвореного людського тіла, підіймаючи питання залежності від матеріального світу.

У Руслана особливе ставлення до технології гутного скла, яка є головним медіумом в його творчості. Процес виготовлення твору в цій техніці є свого роду мистецтвом перформансу, а виготовлений об’єкт мистецтва - лише його документацією. Аналогічний підхід має і до живописних робіт.

Руслан Лучко у 2020 році завершив Львівську національну академія мистецтв, кафедру художнього скла (м. Львів, Україна). Навчався у Стрийському художньому училищі на кафедрі живопису. У 2018-2019 роках був учасником Школи перформансу від арт-центру Дзига (школа Ані Ібш, Німеччина, школа Януша Балдиги, Польща).

Навчався за програмою обміну в Академії мистецтв і архітектури ім. Є. Геппарта (Вроцлав, Польща) на кафедрі скла.

Основні нагороди

2019. Лауреат премії професора А. Бокотея для молодих художників-склярів (1 місце)

2018. Нагороджений дипломом за зайняте 1 місце у номінації “Оригінальність і сучасність образотворчих технічних прийомів” в проекті “Моя Україна: біль і надія”

2018. Друге місце премії професора А. Бокотея для молодих художників-склярів.

2017. Лауреат премії Ротарі клубу.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код