Категории Информация
Кассы Добавить событие
Бах. Райнбергер. Карабиць
08 октября 2022

Бах. Райнбергер. Карабиць

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовский органный зал
г. Львов, ул. Степана Бандеры, 8

О событии

Звучання скрипки у супроводі органа можна порівняти з людським голосом, що звучить у неосяжному просторі Всесвіту. Програма концерту – це так само музичний Універсум, де свої почесні місця займають шедеври Баха, майстерні й оригінальні п’єси Райнбергера, Респігі та Регера, а також самобутня українська музика: барокова Соната фа мажор Дмитра Бортнянського і віртуозна пʼєса "Музѝка" Івана Карабиця. Подаруйте собі миті душевного відпочинку та гармонізації

Виконавці:

Анатолій Баженов – скрипка

Валерія Балаховська – орган

Програма:

Йоганн Себастьян Бах – Токата та фуга ре мінор "Дорійська", BWV 539

Йоганн Себастьян Бах – "Чакона" для скрипки та органа, BWV 1004

Йозеф Габріель фон Райнбергер – "Імпровізація"

Отторіно Респігі – "Арія" для скрипки та органа

Макс Регер – "Інтродукція та пасакалія" ре мінор

Дмитро Бортнянський – Соната для клавіру фа мажор

Іван Карабиць – "Музѝка" для скрипки соло

Тривалість: близько години

Про виконавців:

Анатолій Баженов – Народний артист, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, професор Національної Музичної академії України.

У творчій біографії скрипаля понад 3000 камерних та сольних концертів, протягом 40 років він є першою скрипкою Національного квартету імені Миколи Лисенка, часто грає в якості запрошеного концертмейстера камерних та симфонічних оркестрів.

Сотні міст у Європі, Азії, обох Америках та в Африці аплодували йому, він грав в таких залах як “Gaveau” & “L. Auditorium les Halle” в Парижі, “Alice Tully Hall” в Нью-Йорку, “Artemus W. Ham Concert Hall” в Лас-Вегасі, “Rudolfinum” у Празі, “Izumi Hall” в Осаці, “Real teatro de S. Carlos de Lisboa” і т.д.

Анатолій Баженов виступає як соліст з симфонічними та камерними оркестрами в Україні, Німеччині, Італії, Франції та Туреччині.

Виконував світові прем’єри багатьох творів українських композиторів, таких як Борис Лятошинський, Мирослав Скорик, Євген Станкович, Валентин Сильвестров, Іван Карабиць, Володимир Зубицький і т.д. Завдяки йому українська публіка отримала можливість вперше почути твори видатних композиторів сучасності.

Валерія Балаховська – Заслужена артистка України, солістка Національного будинку органної та камерної музики.

Органним мистецтвом захопилася в музичній школі, де юна піаністка відвідувала факультатив народного артиста України Володимира Кошуби. Національну музичну академію України ім. П.Чайковського закінчила з відзнакою за фахом фортепіано (клас професора І.Павлової) та органа (клас професора Г.Булибенко). З 1992 року Валерія Балаховська - солістка Національного будинку органної та камерної музики в Києві.

Техніку органного виконавства вдосконалювала у відомих зарубіжних музикантів: професора Вищої музичної школи Е. фон Камеке (Німеччина), в якого прослухала повний курс виконавської майстерності «Академія старовинної музики», професорів Ф. Клінди (Словаччина), Б. Біллетера (Швейцарія), Й. Труммера (Австрія).

Багато гастролює в Україні та за її межами, бере участь у міжнародних фестивалях органної музики, в музичних програмах радіо й телебачення.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

//вікові обмеження: ~7+//

Предварительный заказ
Заявка на промо-код