Категорії Інформація
Каси Додати подію
Бах. Райнбергер. Карабиць
08 жовтня 2022

Бах. Райнбергер. Карабиць

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

Звучання скрипки у супроводі органа можна порівняти з людським голосом, що звучить у неосяжному просторі Всесвіту. Програма концерту – це так само музичний Універсум, де свої почесні місця займають шедеври Баха, майстерні й оригінальні п’єси Райнбергера, Респігі та Регера, а також самобутня українська музика: барокова Соната фа мажор Дмитра Бортнянського і віртуозна пʼєса "Музѝка" Івана Карабиця. Подаруйте собі миті душевного відпочинку та гармонізації

Виконавці:

Анатолій Баженов – скрипка

Валерія Балаховська – орган

Програма:

Йоганн Себастьян Бах – Токата та фуга ре мінор "Дорійська", BWV 539

Йоганн Себастьян Бах – "Чакона" для скрипки та органа, BWV 1004

Йозеф Габріель фон Райнбергер – "Імпровізація"

Отторіно Респігі – "Арія" для скрипки та органа

Макс Регер – "Інтродукція та пасакалія" ре мінор

Дмитро Бортнянський – Соната для клавіру фа мажор

Іван Карабиць – "Музѝка" для скрипки соло

Тривалість: близько години

Про виконавців:

Анатолій Баженов – Народний артист, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, професор Національної Музичної академії України.

У творчій біографії скрипаля понад 3000 камерних та сольних концертів, протягом 40 років він є першою скрипкою Національного квартету імені Миколи Лисенка, часто грає в якості запрошеного концертмейстера камерних та симфонічних оркестрів.

Сотні міст у Європі, Азії, обох Америках та в Африці аплодували йому, він грав в таких залах як “Gaveau” & “L. Auditorium les Halle” в Парижі, “Alice Tully Hall” в Нью-Йорку, “Artemus W. Ham Concert Hall” в Лас-Вегасі, “Rudolfinum” у Празі, “Izumi Hall” в Осаці, “Real teatro de S. Carlos de Lisboa” і т.д.

Анатолій Баженов виступає як соліст з симфонічними та камерними оркестрами в Україні, Німеччині, Італії, Франції та Туреччині.

Виконував світові прем’єри багатьох творів українських композиторів, таких як Борис Лятошинський, Мирослав Скорик, Євген Станкович, Валентин Сильвестров, Іван Карабиць, Володимир Зубицький і т.д. Завдяки йому українська публіка отримала можливість вперше почути твори видатних композиторів сучасності.

Валерія Балаховська – Заслужена артистка України, солістка Національного будинку органної та камерної музики.

Органним мистецтвом захопилася в музичній школі, де юна піаністка відвідувала факультатив народного артиста України Володимира Кошуби. Національну музичну академію України ім. П.Чайковського закінчила з відзнакою за фахом фортепіано (клас професора І.Павлової) та органа (клас професора Г.Булибенко). З 1992 року Валерія Балаховська - солістка Національного будинку органної та камерної музики в Києві.

Техніку органного виконавства вдосконалювала у відомих зарубіжних музикантів: професора Вищої музичної школи Е. фон Камеке (Німеччина), в якого прослухала повний курс виконавської майстерності «Академія старовинної музики», професорів Ф. Клінди (Словаччина), Б. Біллетера (Швейцарія), Й. Труммера (Австрія).

Багато гастролює в Україні та за її межами, бере участь у міжнародних фестивалях органної музики, в музичних програмах радіо й телебачення.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

//вікові обмеження: ~7+//

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код