Категорії Інформація
Каси Додати подію
Журнал  «Світ дитини»
01 січня 2018

Журнал «Світ дитини»

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ДІТЯМ»

Журнал «Світ дитини»
м. Львів, вул. Татарська, 4/7

Про подію

Збагачуємо дитяче дозвілля: нумо читати з дитинства!

Легендарний всеукраїнський дитячий журнал «Світ дитини» потребує вашої підтримки!

Шановні друзі!

Діти та підлітки, як і будь-які інші вікові категорії, мають право на цікаве та корисне дозвілля. Сьогодні ми з кожним днем робимо все більше кроків до спільної мети – збагачення цього дозвілля якісною літературою, зокрема, новинками або ж оновленнями, які змогли б зацікавити юного читача не менше ніж книжки зі світової літератури та, що є актуальним для тенденції сьогодення – не менше ніж телевізор та інтернет.

«Світ дитини» - всеукраїнський журнал для дітей, який за власні кошти у Львові 1919 року започаткував відомий педагог, видавець, редактор, журналіст та громадський діяч Михайло Таранько.

Друкувався у Львові у 1919 – 1939 роках (у 1923 – 1925 роках як додаток до журналу «Молода Україна»). Наклад: 4 – 5 тис. примірників. Перший номер журналу вийшов 1 жовтня 1919року. «Світ дитини» гуртував навколо себе найкращих педагогів, дитячих письменників, ілюстраторів Західної України. У видавництві «Світ дитини» спершу неперіодично, а з 1934 року - щомісячними книжечками, виходила «Дитяча бібліотека» українських авторів і перекладів світової дитячої класики ( станом на 1939 рік – близько 230 книжок ). «Світ дитини» виконував важливу педагогічну роль та роль національного виховання як на західноукраїнських землях, так і в діаспорі.

 

Через 55 років забуття, у грудні 1993, Лідія Лемик відродила часопис, і відтоді «Світик» ( як його з любов’ю називають діти ) почав виходити щомісяця. В основу видавничої концепції часопису було покладено виховання дітей на ідеалах національної гідності, християнської моралі, патріотизму. До його оформлення були залучені відомі львівські художники: З. Юськів, І. Остафійчук, І. Крислач, Б. Пікулинський та письменники І. Калинець, М. Петренко, Б. Стельмах, М. Людкевич, І. Калинець, О. Сенатович, О. Думанська.

З січня 2017 року на журнал чекає оновлення! «Світ дитини», зберігаючи свою концепцію, стає повноколірним, з багатьма новими рубриками, серед яких: інтер’ю, казки, кіноклуб та літературний клуб, майстерня, традиції, ігри тощо.

Закликаємо вас підтримати часопис та допомогти йому дійти до адресантів – дитячої аудиторії. Передплатний індекс: 48379

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код