Категорії Інформація
Каси Додати подію
Вечір камерної музики
18 вересня 2020

Вечір камерної музики

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

Вечір камерної музики у Львівському органному залі

Вечір камерності і тепла. Вечір, який приємно провести серед своїх. Вечір, коли ви можете дозволити собі трохи розкоші. Розкоші живої музики. Неперевершений дует Лілії Слюсар-Ґратили та Сергія Григоренка гратимуть для вас перлини української камерної музики. Максим Березовський, Віктор Косенко, Адам Солтис, Станіслав Людкевич, Мирослав Скорик.
 
Лілія Слюсар-Ґратила - скрипка
Сергій Григоренко - фортепіано
 
М. Березовський - Соната для скрипки та фортепіано до мажор
В. Косенко - "Мрії", "Експромт" 
В. Косенко - "Етюд" опус №8, для фортепіано
А.Солтис - Три п'єси
С. Людкевич - "Чабарашка"
М. Скорик - "Іспанський танець", "Мелодія" 
 
 
Тривалість: близько години
 
Про виконавців:
Лілія Слюсар- Ґратила, Заслужена артистка України, свої перші публічні концерти почала  давати у віці 16-ти років, коли навчалася в спеціалізованій музичній школі ім. С. Крушельницької. Тоді це були міста Західної України. Зараз географія концертів за участю скрипальки значно розширилася. Впродовж своєї  творчої діяльності Лілія Ґратила брала участь як солістка у багатьох міжнародних проєктах і фестивалях в Данії, Польщі, Франції, Бельгії, Німеччині, Італії, Україні.
Як концертмайстер Академічного Симфонічного оркестру Львівської Філармонії ім. С. Людкевича, багато концертувала в кращих залах Іспанії, Італії, Польщі, Чехії, Німеччини, Голландії, Бельгії.  
Лілія  стала також першим концертмайстером  австрійсько-українського симфонічного оркестру "K&K Philharmoniker", якому дала чудовий старт і з яким продовжує концертувати і нині в найкращих залах Європи, таких як Musikverein у Відні, Konzerthaus в Берліні, Victoria Hall в Женеві, та багатьох інших залах Австрії, Німеччини, Швейцарії, Люксембургу, Франції, Швеції, Фінляндії, Данії і т.д.
Після  навчання в аспірантурі Київської Національної Музичної Академії ім. П. І. Чайковського, працювала на Кафедрі камерного ансамблю Львівської музичної Академії, а також, як солістка Львівського Органного залу.
Є у скрипальки і великий виконавський досвід у складі різних ансамблів - від камерних оркестрів до дуетів. Це квартет "Lemberg", лідером і керівником якого Лілія Ґратила є вже багато років. Проєкти у складі камерних оркестрів "Leopolis", "Віртуози", а також у складі студентського камерного оркестру Львівської  Музичної Академії. Останній сильно вплинув на формування музичних і професійних смаків музикантки. Адже в студентські роки, вона мала можливість співпрацювати з такими майстрами нашого часу як В. Співаков, Ю.Башмет, І. Ойстрах, Ґ. Кремер, Н. Гутман, Ю.Любімов і т.д.
Зараз Лілія Ґратила  більше приділяє уваги власне камерному музикуванню, хоча ,не полишає роботи в оркестрі. 
Дует із Сергієм Григоренком- Заслуженим діячем мистецтва Польщі - народився у 2018 році, а вже має успішну історію концертів містами України та Польщі. Зокрема, концерти у Варшаві,на запрошення Товариства ім. Ф. Шопена, чимало концертів у "Дзеркальній залі" Львівської Опери, концерт у Житомирській філармонії, у Кропивницькому і т.д.
Репертуар ансамблю розширюється з кожним новим концертом, і це приносить велике задоволення як музикантам, так і публіці, яка завжди радо зустрічає артистів.
 
Зверніть увагу, що у зв'язку з правилами карантину кількість квитків обмежена та діє масковий режим!
Попереднє замовлення
Заявка на промо-код