Категорії Інформація
Каси Додати подію
Ukrainian Live. Вечір української камерної музики
14 травня 2022

Ukrainian Live. Вечір української камерної музики

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

Вечір спражньої щирості, відкритих сердець та української камерної музики. Відома українська скрипалька Лідія Футорська та піаністка Маргарита Головко гратимуть твори Станіслава Людкевича, Віктора Косенка, Миколи Колесси, Богдани Фроляк, Ганни Гаврилець, Олександра Родіна.

Відкриваємо перлини української музики разом з Ukrainian Live.

Виконують:

Лідія Футорська - скрипка

Маргарита Головко - фортепіано

Програма:

В. Косенко - Соната ля мінор для скрипки і фортепіано, оп.18

М. Колесса - Три коломийки

Б. Фроляк - "Венера у хутрі" (за однойменною новелою Л. фон Захер-Мазоха)

С. Людкевич - "Чабарашка"

О. Родін - "Ескізи надії" з циклу Ескізи для фортепіано

Г. Гаврилець - "Екслібриси" для скрипки соло

Тривалість близько години

Про виконавців:

Лідія Футорська – відома українська скрипалька.

Музичну освіту здобула у Львівській спеціалізованій музичній школі-інтернат ім. С. Крушельницької (закінчила у 1999, клас викладача М. Футорської та професора Г. Павлія) та Львівській музичній академії ім. М. Лисенка, яку закінчила з відзнакою у 2004 році (клас професора Г. Павлія).

Продовжила навчання в асистентурі-стажуванні у професора Л. Шутко (2004-2007 рр.).

2007-2009 рр. – перебування на артистичному стажуванні у Варшавському музичному університеті ім. Ф. Шопена у професора К.-А. Кульки.

У 2012 стала стипендіатом програми Gaude Polonia Міністра культури і національної спадщини Польщі. Багаторічний стипендіат Президента України.

2011-2014 рр. – докторант Гданської Музичної Академії ім. С. Монюшка (Польща).

Лідія Футорська є лауреатом міжнародних конкурсів у Чехії (1994), Україні (1994, 2002) та Хорватії (2009).

Концертувала у Польщі, Словаччині, Угорщині, Австрії, Німеччині, Італії, Швеції, Азербайджані, на Кіпрі та в Катарі.

Співпрацювала із більшістю симфонічних та камерних колективів України: оркестри Львова, Ужгорода, Чернівців, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницька, Рівного, Києва, Харкова, Луганська, Запоріжжя, Херсону, Криму.

Неодноразовий учасник міжнародних фестивалів: «Київ мюзік фест» (Київ); «Віртуози», «Контрасти», «Фестиваль давньої музики» (Львів); «Kharkiv contemporary» (Харків); «Bach-fest», «Organum» (Суми); «Хмельницький камер-фест» (Хмельницький); «Kubinska hudobna jesen» (Дольні Кубін, Словаччина); «Brunoever» (Люблін, Польща); «Poesifestival» (Стокгольм, Швеція); «Дні Львова у Кракові» та ін.

Часто була першим виконавцем творів сучасних композиторів. Здійснила декілька записів на CD, зокрема, з музикою К. Шимановського та Б. Лятошинського.

Маргарита Головко - закінчила з відзнакою Київську середню спеціалізовану музичну школу-інтернат ім. М. Лисенка, Національну музичну академію України ім. П.І. Чайковського; навчалася в Міжнародній Піаністичній Академії «Incontri con Maestri», Імола (Італія).

Лауреат багатьох міжнародних конкурсів: ХХІІ Міжнародного Конкурсу Піаністів «Cittadi Marcala», Марсала (Італія); ХХХ Міжнародного Конкурсу Піаністів ім. Сметани, Пльзень (Чехія); І Міжнародного Конкурсу Піаністів «Citta d’Aquavivadelle Fonti», (Італія); І Міжнародного Конкурсу Піаністів «Midwest International Piano Competition», Сідар Фолс (Айова, США).

Є учасницею багатьох світових музичних фестивалів: Міжнародний фестиваль української та польської музики ім. Ф. Шопена, м. Дніпро (Україна); VІІ Міжнародний музичний фестиваль «MITO Settembre Musica», Мілан, Турин (Італія); ХХІІ Міжнародний музичний фестиваль у м. Монте Сан Савіно (Італія); Міжнародний фестиваль оперного мистецтва та класичної музики «Опера в мініатюрі» у м. Кам’янець-Подільський. Піаністка багато концертує в Україні і за кордоном, має записи на радіо в Італії, Чехії, США. У 2015 році «Blue Griffin Records» Label (США) випустила компакт-диск з творами Р. Шумана та Й. Брамса у виконанні Маргарити Головко.

Вартість вхідного квитка 100 грн.

Це мінімальна сума, яка дозволить нам та нашим артистам працювати.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Квитки можна придбати:

у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00

онлайн на https://lviv.kontramarka.ua/uk/concert/lvivskij-or...

//вікові обмеження: ~7+//

Ю. Мейтус - "Аллєгро"

А. Кос-Анатольський - "Романс" з балету "Хустка Довбуша"

Тривалість близько години

Вартість вхідного квитка 100 грн.

Це мінімальна сума, яка дозволить нам та нашим артистам працювати.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Квитки можна придбати:

у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00

онлайн на https://lviv.kontramarka.ua/uk/concert/lvivskij-or...

//вікові обмеження: ~7+//

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код