Категорії Інформація
Каси Додати подію
Танці народів світу
09 липня 2022

Танці народів світу

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

Фортепіанний дует в чотири руки – це особливий вид ансамблю. Адже двоє музикантів ділять один інструмент. Цей дует вимагає більше, ніж ідеальної зіграності – розуміння партнера з напівпоруху та напівподиху. Подружжя піаністів Наталі Зубко та Петра Довганя демонструють саме такий, найвищий рівень виконання.

Dovhan&Zubko Piano Duo запрошують на концерт “Танці народів світу”. Це унікальна програма з творів українських та іноземних композиторів, які розкривають усе розмаїття танцювальних мелодій! Три премʼєри Станіслава Людкевича та Золтана Алмаші лише цього вечора!

Виконавці:

Dovhan&Zubko Piano Duo (Наталя Зубко, Петро Довгань – фортепіано)

Програма:

Станіслав Людкевич – Чабарашки № 1 ре мінор та № 2 ре мінор (прем'єра!)

Антонін Дворжак – Слов'янські танці ор. 46: № 2 мі мінор та № 4 фа мажор

Йоганнес Брамс – Угорські танці: № 1 соль мінор та №2 ре мінор

Мел Боніс – Сюїта у формі вальсів ор. 35-39

Золтан Алмаші – Карпатська пісня (прем'єра!)

Тривалість: близько години

Про виконавців:

Петро Довгань навчався у Львівській музичній академії та аспірантурі в класах Е. Чуприк та Р. Криштальського. Лауреат міжнародних конкурсів ім. М. Лисенка та І. Падеревського, кандидат мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри спеціального фортепіано Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка. Як соліст та ансамбліст є постійним учасником міжнародних та українських музичних фестивалів, зокрема, «Варшавська осінь» та «Дні музики Кароля Шимановського» (Польща), «Kyiv Music Fest» (Київ), фестивалів органної музики (Суми, Ужгород), «Міжнародний фестиваль ім. П. І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк» (Вінниця), «Beethoven’s Music» до 250-річчя з дня народження Л. ван Бетовена (Дніпро), «Буковинський листопад» (Чернівці), «Контрасти», «Людкевич Фест», «Музичні зустрічі в Національному музеї», «Ніч у Львові», «Академія» (Львів). Виступав на сценах Польщі, Німеччини, Швейцарії, Угорщини, Норвегії, Росії. Співпрацював з диригентами: Г.Маттес, С.Камартін, (Швейцарія), Р.Аріста (Аргентина), Р.Ревакович (Польща), В.Плоскіна, І.Юзюк, Р.Филипчук, Я.Колесса, І.Пилатюк, В.Сивохіп, Ю.Скрипник, Е.Сокач (Україна) та ін. Виступав у супроводі Національного оркестру України, Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів», камерних оркестрів «Академія» (Львів), «Perpetuum Mobile» (Івано-Франківськ), Академічний камерний оркестр РОФ (Рівне), «Арката» (Вінниця) та ін. Має записи на радіо та телебаченні в Україні та Польщі.

Наталя Зубко навчалася у Львівській національній музичній академії (аспірантура: клас О.Пилатюк та Т.Слюсар), а також в Музичному університеті ім. Ф.Шопена (Варшава) (клас проф. Й. Лаввринович-Юст). Пройшла стажування для піаністів у Варшавському Національному оперному театрі «Akademia Operowa». З 2012 р. викладає на кафедрі спеціального фортепіано у Львівській національній музичній академії ім.М.Лисенка. Дипломантка стипендіальної програми міністра культури Польщі «Gaude Polonia» (Варшава, 2014), Лауреатка І премії Всеукраїнського конкурсу камерних ансамблів та струнних квартетів (Львів, 2009), дипломантка Міжнародного конкурсу піаністів «Фарботони» (Канів, 2006). Учасниця міжнародних та всеукраїнських фестивалів «Контрасти», «Ніч у Львові», «Академія» (Львів) «Буковинська осінь» (Чернівці), «karpatyArt» (Яремче), «Bieszczady biez granic» (Сянок, Польща), «Chopin. Koncerty Urodzinowe» (Варшава, Польща). Має записаний та виданий диск з творів польського композитора Генрика Мельцера-Щавинського: «Henryk Melcer (1869-1928). Chamber works» (Варшава, 2014, AP0333).

Фортепіаний дует Наталі Зубко та Петра Довганя дебютував у лютому 2017 року. За час свого існування дует прийняв участь у фестивалях «Ніч у Львові», «ЛюдкевичФест», «До ювілею Ф.Шуберта», «Музичні зустрічі в Національному музеї», виступив на сценах Рівненської філармонії, Національного музею ім.А.Шептицького, Львівського державного коледжу ім. С.Людкевича, Дрогобицького музичного коледжу ім. В.Барвінського, Львівської національної музичної академії ім.М.Лисенка, Львівського органного залу та ін. В 2020 р. дует отримав нагороду Гран-прі на міжнародному фестивалі «Soul». Н.Зубко та П.Довгань записали твори Станіслава Людкевича для фортепіанного дуету, що повинно стати прем’єрним виданням даних композицій.

Репертуар дуету охоплює композиції від бароко до сучасності і представлений як жанрами для фортепіанного дуету, так і творами для фортепіанного ансамблю у супроводі оркестру.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Квитки можна придбати:

у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00

онлайн на https://lviv.kontramarka.ua/uk/concert/lvivskij-or...

//вікові обмеження: ~7+//

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код