Категорії Інформація
Каси Додати подію
Симфонічні прем’єри. Туркевич та Людкевич
11 грудня 2020

Симфонічні прем’єри. Туркевич та Людкевич

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

За підтримки Українського культурного фонду

Великий проєкт “Симфонічні прем’єри” – це монументальні музичні полотна українських класиків, які ви раніше не чули!

Твори композиторів, гідні посісти місце у світовій скарбниці класичної музики, які не виконувалися через історичні перипетії та брак інформації. Сьогодні ми нарешті відкриваємо красу української музики великих форм.

Спецпроєкт громадської організації Collegium за підтримки Українського культурного фонду. Три симфонічні концерти: 29 листопада, 11 та 23 грудня у Львівському органному залі.

Другий концерт циклу, який відбудеться 11 грудня, ознаменований світовою прем’єрою твору першої української композиторки Стефанії Туркевич - “Руки”. Балет “Руки” або “The Girl with the Withered Hands” Стефанія Туркевич написала в 1957 році, в Брістолі, перебуваючи в еміграції. Перша професійна композиторка на теренах України, перша жінка з Галичини, яка захистила докторську дисертацію з музикознавства. Смиліва модерністка, авторка численних симфонічних, камерних, хорових творів, балетів, дитячих опер. Її перший твір прозвучав у Львові, коли їй було 21. Стефанія Туркевич писала до кінця життя, але у радянські роки її музика була заборонена.

Також у програмі концерт для скрипки з оркестром ля мажор Станіслава Людкевича. органний зал уже знайомив львів’ян із цим неперевершеним зразком пізньої романтики на концерті-лекції у листопаді. Тоді твір виконав скрипаль Адріан Боднар під фортепіанний супровід. Нині він прозвучить у виконанні симфонічного оркестру, як і задумував його автор.

Адріан Боднар – скрипка

Ukrainian Festival Orchestra

Іван Остапович – дириґент

С. Людкевич – Концерт для скрипки з оркестром ля мажор

С. Туркевич – Музика до балету "Руки" (Світова прем'єра)

Зверніть увагу, що у зв'язку з правилами карантину кількість квитків обмежена та діє масковий режим!

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код