Категорії Інформація
Каси Додати подію
Манру
27 грудня 2018

Манру

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Львівська національна опера
м. Львів, пр-т Свободи, 28

Про подію

Довгоочікувана прем'єра Манру за мотивами Падеревського на сцені Львівського театру!

27 грудня 2019 року у Львівському національному академічному театрі опери та балету буде вистава, зіграна на сцені вперше більш ніж 115 років тому - Манру. Це не тільки єдине уявлення Яна Падеревського, написаний спеціально для гри на сцені, а й перша музична п'єса в історії польської музики, після якої почався активний розвиток польського сценічного мистецтва. Це подія, яка чекали багато українців, особливо у Львові, адже його давно не показували у нас. Купити квитки на виставу можна на нашому сайті і в касах офіційних точок продажів.

Про що ця п'єса?

У центрі драматичної постановки нещасна любов 2 молодих людей з різних родів і народів. Він - типовий циган, який звик кочувати, не може жити в одному місці і обожнює яскраве, насичене життя. Вона - проста полячка з невеликого села, яка втекла від матері з коханим в пошуках кращого життя. Потім у Манру з'являється симпатія до іншої жінки (циганки), в той же час у них з Улан (полячкою) народжується дитина. Але циганська натура настільки сильно пробуджується в головному герої, що він не зміг встояти перед спокусою і піддався на зраду.

В ході подій глядач спостерігає, як же легко і в той же час складно розкриваються важливі питання, які були актуальні не тільки в 20 столітті, але є і в 21:

  • соціальна нерівність;
  • соціальне ігнорування;
  • любовний трикутник;
  • нещасна любов;
  • самогубство;
  • внутрішня психологічна драма;
  • проблема дітей і батьків, ін.

Чим унікальна ця постановка?

Особливість твору в тому, що кожен може його сприймати по-своєму і тут немає «правильного» або єдиного розуміння контексту. Але саме це сподвигает людей задуматися про найважливіше і цінне, допомагає знайти відповіді в діллемних ситуаціях.

Ще одна особливість - Падеревський зумів дуже акуратно з'єднати елементи опери і драми. Так в п'єсі немає звичної увертюри, перший акт починается після короткого вступу оркестру, використовуються емоційні лейтмотиви.

27 грудня 2019 року в спектаклі візьмуть участь солісти Варшавської опери, а очолить постановку Василь Вовкун. Щоб насолодитися авторськими музичними мотивами, помилуватися яскравими декораціями і костюмами, почути спів професіоналів, потрібно замовити квитки на захід на сайті Контрамарка.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код