Категорії Інформація
Каси Додати подію
Петро Сухоцький. Органний речиталь
18 грудня 2021

Петро Сухоцький. Органний речиталь

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

У рамках ХІ Міжнародного органного фестивалю у Львові

Свято приходить у Львів. Святом пахнуть вулички середмістя, Свято сяє тисячами вогників, Свято можна буквально відчути на дотик, як колючі гілочки різдвяної ялинки. А музику Свята створює Органний зал. Цього вечора творитиме музичне Свято титулярний органіст Луцька Петро Сухоцький. Разом із хоралами і пасторалями Йоганна Себастьяна Баха, урочистим “Різдвом” Анрі Муле та сюїтою “Різдвяне святкування” Яна Зварта.

Виконує:

Петро Сухоцький – орган

Програма:

Й. С. Бах – Фантазія “Komm, heiliger Geist, herre Gott” ( “Прийди, святий Духу, Господи Боже”), BWV 651

Й. С. Бах – Пасторалі (чотири п’єси), BWV 590

М. Сужиньські – Коляда, тв.35

Т. Дубуа – Токата Соль мажор

А. Муле – Різдво (з циклу “Візантійські ескізи”)

Й. Райнберґер – Монолог №6

Я. Зварт – Сюїта №2 “Kerstfeest” (“Різдвяне святкування”)

Про виконавця:

Петро Сухоцький - титулярний органіст Луцька, викладач.

Навчався у Львівській державній консерваторії ім. М. В. Лисенка у видатного органіста та відновлювача органної справи в Україні Самуїла Дайча, а також у Павла Юрженка, по класах спеціального фортепіано та органа. У 1990 році почав працювати у Волинській обласній філармонії, спочатку солістом камерного ансамблю, згодом - оркестру «Кантабіле», де грав на електрооргані. Паралельно викладав спеціальне фортепіано у Луцькому музичному училищі (з 1998 року – Волинський державний коледж культури і мистецтв ім. І.Ф. Стравінського). Вдосконалював свою майстерність у провідних фахівців Європи: Хуго Лєпнурма (Естонія), Гонзалеса Уріола (Іспанія), Лео Кремера та Г. Гебхардта (Німеччина), Геріберта Метцгера (Австрія).

З 1999 року він – органіст Луцького кафедрального собору. За ці роки провів чимало сольних виступів, гастролей в Україні та за її межами (Німеччина, Польща, Італія, Білорусія, Латвія, Естонія, Австрія). Особливе місце в репертуарі займають твори українських авторів, які органіст незмінно пропагує за кордоном.

Петро Сухоцький також є органним майстром, одним з небагатьох в Україні, ремонтує та налаштовує органи на Волині, Житомирщині та інших регіонах України.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код