Категорії Інформація
Каси Додати подію
Органний концерт Максима Сидоренко
17 квітня 2022

Органний концерт Максима Сидоренко

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

Соліст Національного будинку органної та камерної музики Максим Сидоренко у Львові гратиме музику світових геніїв, серед яких гідне місце займають українські композитори.

Бах і Бортнянський, Бетовен і Скорик. Година умиротворення і краси від одного з найкращих органістів України та Європи. У дуеті з Оленою Юдіною органіст зігграє рідкісні органні транскрипції відоммих творів.

Виконує:

Заслужений артист України Максим Сидоренко – орган

У концерті бере участь і асистує Олена Юдіна – орган

Програма:

Й.С. Бах:

Прелюдія та фуга фа мінор, BWV 534

Хоральні прелюдії:

“Ich ruf zu Dir, Herr Jesu Christ”, BWV 639 / “Я до Тебе взиваю, Іісусе Христе”

“Christ Lag in Todesbanden”, BWV 4 / «Христос на сметному одрі» (М. Сидоренко, О. Юдіна)

Фантазія до мажор, BWV 570

Д. Бортнянський - Херувимська (транскрипція для органа М.Сидоренка)

Д. Бортнянський - Cоната фа мажор

Й. Гайдн - Інтродукція з ораторії “7 слів Христа” (транскрипція для органа M. Вожнєго)

Ш.М. Відор - Токата фа мінор, оp. 13 №4

С. Франк - Прелюдія, фуга та варіація сі мінор

M. Скорик - Лірник (транскрипція для органа М.Сидоренка)

M. Скорик - Мелодiя (М. Сидоренко, О. Юдіна)

Л. Бетховен - Увертюра “Еґмонт”, Op. 84 (М. Сидоренко, О. Юдіна)

Тривалість близько години

Про виконавця:

Максим Сидоренко – соліст Національного будинку органної та камерної музики України, Заслужений артист України, лауреат міжнародного конкурсу.

Закінчив Київську консерваторію за двома спеціальностями: фортепіано – у 1995 і орган – у 2001 році, аспірантуру Національної музичної академії України у 2005 році. Удосконалював свою виконавську майстерність в Університеті музики і виконавських мистецв у Відні, брав участь у мастер-класах відомих музикантів Європи і США.

Коло його інтересів – від барокової музики до прем'єрних виконань сучасних українських композиторів, від запису органної музики до фільмів до участі в неакадемічних этнопроектах.

Максим Сидоренко гастролює по Україні та за її межами, виступає з провідними виконавцями й колективами, диригентами, бере участь у числених міжнародних фестивалях: "Кyїv-Music-Fest", "Organum" (Суми), "Livadia-Fest" (Ялта), "Червона рута" (Чернівці), "Співочі тераси" (Харків), "Гоголь-Fest" та багатьох інших.

Гру музиканта відрізняє глибоке розуміння стилю виконуваної музики, майстерне використання тембрових ресурсів органа, масштабність прочитання. Артист веде активну концертну діяльність в Україні та за кордоном.

Олена Юдіна - отримала вищу музичну освіту як піаністка в Одесі, у 2003 році одержала ступінь магістра в Національному Університеті ім. Ушинського. Брала участь у майстеркласах відомих органістів Берта Візгергофа (Нідерланди), Р. Перуцького (Гданськ, Польща) та інших.

Олена Юдіна – дипломант та лауреат всеукраїнських конкурсів та фестивалів: «Кримська весна 2002» м. Ялта; театрального фестивалю «Блукаючі зірки» м. Київ (2005 р., 2010 р.); регіонального фестивалю класичної музики «Буковинський листопад» м. Чернівці (2016 р.), міжнародному фестивалю органної музики «Діапазон» м. Львів (2017 р.), «VII Різдвяного фестивалю 2018» (м. Одеса). У лютому 2022 року отримала Grand prix міжнародного конкурсу Caspi Art в Туреччині.

Суміщує педагогічну діяльність з концертною, виступає як піаністка в ансамблях з українськими, польськими музикантами.

У дуеті з Макксимом Сидоренком музиканти виступають з 2015 року, створили декілька цікавих концертних програм, представлених в Україні та Польщі.

Вартість вхідного квитка 100 грн.

Це мінімальна сума, яка дозволить нам та нашим артистам працювати.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Квитки можна придбати:

у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00

онлайн на https://lviv.kontramarka.ua/.../lvivskij-organnyj-zal-533...

//вікові обмеження: ~7+//

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код