Категорії Інформація
Каси Додати подію
20 жовтня 2023

Вечір тихої романтики: орган і вокал

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

У рамках XIII Львівського Міжнародного органного фестивалю.

Неймовірно, як ніжно та чуйно Якобус Ґладзіва відчуває українську музику. Саме тому уявити його виступ без українських творів неможливо. Цього разу органіст разом з вокалісткою Роксоляною Хранюк виконає солоспіви Василя Барвінського, а також цикл Густава Малера “Rückert-Lieder” на вірші Фрідріха Рюккерта. Також у програмі твори Ріхарда Штрауса та Сезара Франка. Повірте, такого органного виконання ви не почуєте більше ніде!

Виконавці:

Якобус Ґладзіва – орган (Німеччина)

Роксоляна Хранюк – контральто (Україна / Німеччина)

Програма:

Ріхард Штраус – “Ruhe, meine Seele”, ор. 27, №1

Сезар Франк – Фантазія

Василь Барвінський – “Ой поля ви, поля”, “Щаслива будь”, “Вечором в хаті”, “Колисанка”, “Львову”

Сезар Франк – Катабіле

Густав Малер – Цикл “Rückert-Lieder”

Сезар Франк – Героїчна пʼєса

Ріхард Штраус – “Allerseelen”

Тривалість: близько години

Про виконавців:

Якобус Ґладзіва

Допитливість і бачення зв'язків в музиці особливо характеризують творчість Якобуса Ґладзіви. Народжений в Аахені, він вивчав оркестрове дириґування та церковну музику в Дрездені та Лейпцигу, отримавши два дипломи та два ступені магістра.

Перед переїздом до Берліна Якобус Ґладзіва працював церковним музикантом в Делічі, а також відповідав за церковну музику в єпархії Магдебурга. З 2020 року він є церковним музикантом у церкві св. Людвіга в Берліні. Він регулярно дає концерти в Німеччині та за кордоном. Якобус Ґладзіва є одним із найрізносторонніших церковних музикантів свого покоління.

Роксоляна Хранюк

Роксоляна Хранюк виявила свою пристрасть до співу лише незадовго до закінчення навчання на скрипці в Державній вищій школі музики в Познані. Після коротких приватних уроків вона вивчала спів у Берлінському університеті мистецтв у Елізабет Веррес. Навчалася у Акселя Бауні, Алессандро де Марчі, Рауля Гіменеза та Крістіни Лакі, Верени Рейн.

Як концертна співачка вона виступала в сольних партіях великих ораторій Баха, а також у “Месії” Генделя, а також у менш відомих творах Бортнянського та Луїджі Ноно.

Брала участь у виставах і постановках у Vocalconsort Berlin і Sirventes Berlin. З 2007 року вона є співачкою хору Берлінського радіо.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

//вікові обмеження: ~7+//

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код