Категорії Інформація
Каси Додати подію
03 грудня 2020

Марія Заньковецька

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької
м. Львів, вул. Лесі Українки, 1

Про подію

Марія Заньковецька - історія про жінку-учасниці корифеїв театру в Україні

Марія Заньковецька - це особистість, яку знає кожен школяр, студент, доросла і свідома людина. Вона внесла чимало важливого і корисного в розвиток творчості в Україні ще в 19 столітті, будучи однією з учасниць відомого театру корифеїв (перший професійний український театр). А спектакль, названий на її честь - це постановка про життя і діяльність цієї структури, про її учасників, але з акцентом на життя саме цієї жінки, яка присвятила понад 50 років акторській грі і розвитку театрального мистецтва в Чернігові, Києві, Львові. Вистава на її честь відбудеться 9 грудня 2018 року в 18:00 у Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької. Купити квитки на виставу можна прямо зараз на нашому сайті або замовити з доставкою додому.

Трохи фактів з біографії актриси

Марія не боялася приміряти на себе різні ролі - від милої дівчини до поганої і шкідливою жінки, від ніжної і беззахисною панянки до сильної і незалежної жінки. Їй легко давалися практично всі ролі, адже вона любила свою діяльність, віддаючи частинку душі під час кожного виступу. В її репертуарі понад 30 успішних робіт, серед яких варто виділити:

  • Наталка Полтавка в однойменній п'єсі;
  • Галя в «Назар Стодоля»;
  • Ярина в «Невольник»;
  • Катря в «Не судилось»;
  • Наталя в «Лицеміровна»;
  • Цвіркунка в «Чорноморці»;
  • Зінька в «Дві сім'ї», ін. 

Заньковецька більше любила драматичних персонажів, де у неї чудово виходило передати настрій свого персонажа, викликати сльози чи почуття жалості у глядачів. Трохи складніше давалися веселі, комічні герої, адже не дарма кажуть, що зображати коміка складніше, ніж страждаючого.

Про що ж буде спектакль?

Про життя і традиціях корифеїв, про те, як їм вдалося побудувати і розвивати театральну діяльність - які були складності, тиск з боку політиків, засудження звичайних людей. Історія про сильних і незалежних особистостей, які мали мету, бачили перешкоди, але успішно, нехай і жертвуючи інтересами, домоглися бажаного.

Вистава вже на сцені театру більше 22 років, її вперше було поставлено в 1972 році. Головні ролі виконують заслужені і народні артисти України. Замовити квитки на подію у Львові, яка триває 180 хвилин, можна на сайті за ціною 40-80 грн. Якщо потрібно - замовте доставку додому.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код