Категорії Інформація
Каси Додати подію
Лисенко. Кос-Анатольський. Симфонічний концерт
02 грудня 2022

Лисенко. Кос-Анатольський. Симфонічний концерт

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

Концерт української симфонічної музики на честь захисників та захисниць України. Студентський оркестр Львівської національної музичної академії під дириґуванням Тетяни Лисенко-Дідули разом із солістом, скрипалем Левом Менцінським виконають справжні українські шедеври.

Виконавці:

Лев Менцінський – скрипка

Студентський оркестр Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка

Художній керівник та дириґентка Тетяна Лисенко-Дідула

Програма:

Микола Лисенко – Увертюра до опери "Тарас Бульба"

Микола Лисенко – Друга українська рапсодія "Думка-Шумка" для скрипки з оркестром

Анатолій Кос-Анатольський – Балетна сюїта "Хустка Довбуша"

Тривалість близько години

Про виконавців:

Лев Менцінський – талановитий український скрипаль. Його гра вражає музичною виразністю та технічною досконалістю. У віці лише 18 років зарекомендував себе як один з яскравих артистів нового покоління.

Прагне зробити класичну та сучасну музику більш доступною для широкої аудиторії слухачів.

Лауреат національних та міжнародних конкурсів, зокрема ХІІ Всеукраїнського конкурсу камерних ансамблів "Класичний мередіан", ХІІІ Всеукраїнського конкурсу скрипалів "Класичний мередіан" та лауреат І ступеня Міжнародного конкурсу скрипалів "Обрії класики", II Міжнародного конкурсу скрипалів "Odesa Music Olymp".

Активно виступає як соліст і камерний музикант на багатьох фестивалях, включаючи “KarpatyART”, "Czwartkowe Wieczory z Muzyka Kameralna" (Іновроцлав, Польща), “Ніч у Львові”(Львів, Україна) та ін.

Стипендіат німецького мистецького фонду "Michael Stricharz Foundation Dall‘Arco Hamburg".

Брав участь у майстер-класах професора Олега Криси та народної артистки України Богдани Півненко.

У співпраці з молодою піаністкою Роксоляною Кіт підготував до випуску свій перший диск "Камерні твори для скрипки і фортепіано знані і не дуже...", презентація якого відбудеться в 2022 році.

Окрім сольних та ансамблевих виступів, Лев Менцінський разом з братом – диригентом і віолончелістом Модестом Менцінським, є активним учасником ініціативи “Музика молоді”, що дозволяє студентам вітчизняних закладів виступати соло на концертних майданчика України. Є одним із засновників ансамблю солістів "LVIV SOLO" з котрим постійно концертує.

Народився у Львові. Навчався у Львівській спеціалізованій музичній школі ім. Соломії Крушельницької в класі скрипки викладача Олесі Менцінської. Згодом в 2019 році розпочав навчання у Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка в класі скрипки професорки, народної артистки України Лідії Шутко, клас камерного ансамблю професорки, заслуженої артистки України Олени Пилатюк.

Грає на скрипці, яка була створена в 1812 році італійським майстром Стефано Барбєріусом. На цьому інструменті зробив численні студійні відео та аудіо записи творів сучасних та класичних композиторів.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код