Категорії Інформація
Каси Додати подію
Концерт РОМАНТИЧНІ МРІЇ
15 березня 2020

Концерт РОМАНТИЧНІ МРІЇ

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Львівська національна опера
м. Львів, пр-т Свободи, 28

Про подію

У програмі твори — камерні твори Йоганнеса Брамса

ВАЛЕРІЙ СОКОЛОВ, скрипка

Валерій Соколов, є одним з найвидатніших молодих музикантів свого покоління, народився в 1986 році в Харкові, навчався в ХССМШ (клас доцента С. Євдокімова). У 1999 році після вдалого виступу на юнацькому міжнародному конкурсі скрипалів імені Пабло Сарасате в Памплоне, отримав грант Фонду Володимира Співакова на навчання в лондонській Школі Ієгуді Менухіна (клас Н. Боярської). Після закінчення Школи був прийнятий до лондонського Королівського коледжу музики (клас Ф. Андрієвського). У 2011 році закінчив аспірантуру Франкфуртської Вищої школи музики та театру Кронбергської академії (клас А. Чумаченко). Пізніше аспірантуру Віденської консерваторії (клас Б. Кушніра). Брав участь у майстер-класах Захара Брона, Дори Шварцберг, Руджеро Річчі, Мстислава Ростроповича, Гідона Кремера, Андраша Шіффа.

Коли юнаку було 18 років, про нього зняв фільм «Скрипка в душі» знаменитий французький режисер Бруно Монсенжон. Цей фільм отримав безліч схвальних відгуків і транслювався на телеканалі ARTE TV. Багаторічна дружба і плідне музичне співробітництво зв’язує харків’янина з легендарним режисером. Результатом творчого тандему стали три фільми концерти: «Violon dans l’aime» (EMI classics, 2004), «Сибеліус в Паризькій Консерваторії» з Володимиром Ашкеназі (Euroarts, DVD) у 2009 році, а також «Концерти Бартока і Чайковського у Цюриху» з Девідом Цинманом, 2010 рік.

Лауреат Міжнародного конкурсу скрипалів Джорджа Енеску (Бухарест, 2005) — золота медаль та спеціальний приз. В день, коли скрипаль отримав нагороду, був прийнятий до одного з найвідоміших агентств у Європі «Гарісон Парот» та персонально ним став займатися Джаспер Парот, засновник цього агентства. Наприкінці 2013 року був запрошений до одного з найбільших у світі музичних агентств — «Askonas Holt».

Регулярно співпрацює з провідними оркестрами світу, такими як оркестр Бі-Бі-Сі, оркестр де Парі й оркестр ім. Густава Малера, оркестрами Радіо Франції та Баварського Радіо (Мюнхен) та оркестр NDR у Гамбурзі, Камерний оркестр Європи, оркестр Тонхаллє (Цюрих), Роттердамський філармонійний оркестр, Бірмінгемський симфонічний оркестр, Токійський симфонічний оркестр, Сеульський філармонійний оркестр, та багатьох інших.

Він виступає з такими диригентами, як Володимир Ашкеназі, Юрій Темірканов, Девід Цінман, Юрій Сімонов, Андріс Нельсонс, Пітер Унджан, Яннік Незе-Сеген, Василій Петренко та інші.

Скрипаля запрошують на великі європейські фестивалі, включаючи Вербьє (Швейцарія) і Аспен (США), фестиваль Французького радіо (Франція), Фестиваль імені Менухіна (Швейцарія) і до найбільших концертних залів по всьому світу, в тому числі театру Шатле, Prinzregenten — театр в Мюнхені та Музікферайн у Відні, Вігмор-холу (Wigmore Hall, Лондон), залу Карнегі-хол та Лінкольн-центр (Lincoln Center for the Performing Arts, Нью-Йорк), Театр Єлисейських полів та залу Плейєль (Париж), Санторі-холу (Suntory Hall, Токіо), Бібліотеки Конгресу (Вашингтон, США), Національного центру мистецтв (Сеул, Південна Корея), Палацу мистецтв (Palais des beaux-arts de Bruxelles, Брюссель).

Його колегами по сцені були Вадим Рєпін, Ліза Батіашвілі, Микита Борисоглєбський, Борис Бровцин, Робі Лакатош, Жерар Коссе, Максим Рисанов, Лоуренс Пауер, Гаррі Хофман, Міша Майський, Леонід Горохов, Кетрін Стотт, Пьотр Андржевський, Ітамар Голан, Саша Маджар та багато інших.

З лейблом Erato (раніше EMI Classics) підписав ексклюзивний контракт на каталог записів, почавши з Сонати Енеску № 3 у 2009 році.

ОЛЕКСІЙ ШАДРІН, віолончель

Віолончеліст Олексій Шадрін народився в 1993 році в родині музикантів у Харкові. У віці семи років вступив до Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату для обдарованих дітей (клас професора Е. М. Щелкановцева). Паралельно Олексій поступає до Вищої школи музики та театру в Ганновері (клас професора Л.Є. Горохова). З 2016 року навчається у Кронберг Академії (клас професора Ф. Хельмерсона).

Брав участь у майстер-класах Олександра Рудіна, Гарі Гофмана, Марії Клігель та Іврі Гітліса.

З 2004 року є стипендіатом Міжнародного фонду сприяння обдарованим дітям Володимира Співакова. Стипендіат Фонду Ніколя Грубера (Швейцарія). Стипендіат фонду arte Musica-Stiftung.

Олексій Шадрін:

  • Фіналіст ІІІ міжнародного конкурсу Девіда Поппера (Угорщина, 2005);
  • Лауреат ІІ премії Міжнародного конкурсу в Мінську (2008);
  • Лауреат І премії Міжнародного конкурсу ім. Лисенка (Київ, 2012);
  • Лауреат ІІІ премії Міжнародного конкурсу «Празька весна» (2018);

Виступав як соліст в Україні, Франції, Німеччині.

Його партнерами по сцені є видатні артисти сучасності Павло Балеф, Валерій Соколов та Євген Ізотов.

Олексій Шадрін грає на сучасному інструменті скрипкового майстра Хайко Сеферта фон Плауена.

РОМАН ЛОПАТИНСЬКИЙ, фортепіано

Роман Лопатинський народився 1993 року в Києві в сім’ї музикантів. З раннього віку, виявивши пристрасть до гри на фортепіано, поступив до КССМШ ім. М. В. Лисенка (клас І. Баринової). Отримав свій перший конкурсний приз у віці 8 років.

Лауреат багатьох міжнародних конкурсів, серед яких найпрестижніші Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця (Україна), Міжнародний конкурс піаністів ім. Ферруччо Бузоні (Італія), а також конкурс Hamamatsu (Японія), у лютому 2020 року став Лауреатом Premio Internazionale Pianistico A. Scriabin (Італія).

Роман бажаний гість видатних фестивалів — зокрема, MITO (Турин); Newport Festival, (Нью-Йорк); фестиваль Animato (Париж); Heidelberg Fruehling Festival (Гейдельберг), Musikverein (Відень).

Музикант тісно співпрацює з відомими вітчизняними та закордонними оркестрами, серед яких Національні філармонійні оркестри Києва, Львова, Дніпра, Харкова, Радіо оркестр Саарбрюкен, з яким піаніст має фондові записи, оркестр Токійської філармонії, оркестр філармонії Нагоя.

Зараз Роман активно виступає в концертних залах України, СНД, Ізраїлю, Італії, Швейцарії, Німеччини, Франції, Японії, США.

Піаніст відточує свою майстерність піаніст в Міжнародній фортепіанній Академії в м. Імола (Італія) в класі Бориса Петрушанський.

У березні 2016 артист підписав контракт про співпрацю з австрійським концертним агентством Artphonia.

Виступав з концертами у Польщі, Ізраїлі, Італії, Марокко, Ліхтенштейні, Швейцарії, Німеччині, Росії, Франції, Японії. Мав сольні концерти у Токіо (Ginza — hall), Нью-Йорк (Steinway — hall), Париж (Alfred Corto — hall). Брав участь у фестивалях MITO (Турін, Мілан), Newport Festival — 2014 (Нью-Порт, США), концерт-лекція в Sorbonne University (Париж), фестиваль Animato (Париж, 2016).

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код