Категорії Інформація
Каси Додати подію
12 квітня 2020

Концерт ЛЯТОШИНСЬКИЙ ТРІО

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Львівська національна опера
м. Львів, пр-т Свободи, 28

Про подію

Концерт до 125-річчя від дня народження відомого українського композитора-модерніста Бориса Лятошинського, вперше у Дзеркальній залі Львівської національної опери презентує тріо у складі Михайла Захарова (скрипка), Олексія Шадріна (віолончель) та Романа Лопатинського (фортепіано).

Учасники «Лятошинський тріо» − відомі українські музиканти молодого покоління, лауреати міжнародних конкурсів та виконавці, виступ яких є окрасою престижних світових сцен від США до Японії. Вони об’єдналися заради мети популяризувати музику Бориса Лятошинського не лише в Україні, але й поза її межами. Поруч з творами українського митця, прозвучать композиції Л. ван Бетховена та Ф. Шуберта.

Concert LIATOSHYNSKYI TRIO

  • Dedicated to 125th birth anniversary of Borys Liatoshynskyi
  • Mykhailo Zaharov — violin (Ukraine-Austria)
  • Oleksii Shadrin — cello (Ukraine-Germany)
  • Roman Lopatynskyi — piano (Ukraine, Kyiv)

Роман Захаров, скрипка

Почав займатися грою на скрипці у 6-річному віці. З 2005 року живе в Австрії. З відзнакою закінчив Університет музики та театрального мистецтва у місті Грац, Австрія (клас професора Бориса Кушніра).

Активно гастролює з концертами в Австрії, Польщі, Україні, Вірменії, Німеччині, Швейцарії. У 2008 став лауреатом Міжнародного конкурсу «Festival Bled» в Словенії. У 2012 р. в складі Alfa String Quartet став переможцем Міжнародного конкурсу камерної музики імені Л. ван Бетховена (Санкт-Пельтен, Австрія), а також отримав премію на конкурсі сучасної музики Fidelio Wettbewerb (Відень, Австрія, 2015).

Як камерний музикант працював з такими всесвітньо відомими виконавцями як Борис Кушнір, Юліан Рахлін, Ніколай Цнайдер, Нобуко Імаі, Алєксєй Ігудесман, Міхаела Мартін, Міклош Перен’ї, Жерар Косе та ін.

Як соліст виступав з Харківський філармонічним оркестром, Національниим одеським філармонічним оркестром, оркестром «Київська камерата», Симфонічним оркестром Дубровніка, Camerata Helvetica St. Gallen та ін. Михайло Захаров, співпрацює з кількома європейськими фондами.

Грає на скрипці італійського майстра Джованні Пістуччі (Giovanni Pistucci) 1910 року.

Олексій Шадрін, віолончель

Віолончеліст Олексій Шадрін народився в 1993 році в родині музикантів у Харкові. У віці семи років вступив до Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату для обдарованих дітей (клас професора Е. Щелкановцева). Паралельно Олексій вступає до Вищої школи музики та театру в Ганновері, Німеччина (клас професора Л. Горохова). З 2016 року навчається у Кронберг Академії (клас професора Ф. Гельмерсона). Брав участь у майстер-класах Олександра Рудіна, Гарі Гофмана, Марії Клігель та Іврі Гітліса.

З 2004 року є стипендіатом Міжнародного фонду сприяння обдарованим дітям Володимира Співакова. Стипендіат Фонду Ніколя Грубера (Швейцарія). Стипендіат фонду arte Musica-Stiftung.

Олексій Шадрін — фіналіст ІІІ Міжнародного конкурсу Девіда Поппера (Угорщина, 2005), лауреат другої премії Міжнародного конкурсу в Мінську (2008), лауреат першої премії Міжнародного конкурсу ім. М. Лисенка (Київ, 2012), лауреат третьої премії Міжнародного конкурсу «Празька весна» (2018). Виступав як соліст в Україні, Франції, Німеччині. Його партнерами по сцені є видатні артисти сучасності Павло Балеф, Валерій Соколов та Євген Ізотов.

Олексій Шадрін грає на сучасному інструменті скрипкового майстра Хайко Сеферта фон Плауена.

Роман Лопатинський, фортепіано

Роман Лопатинський народився 1993 року в Києві в сім’ї музикантів. З раннього віку, виявивши пристрасть до гри на фортепіано, вступив до КССМШ ім. М. В. Лисенка (клас І. Баринової). Отримав свій перший конкурсний приз у віці 8-ми років. Піаніст відточує свою майстерність піаніст в Міжнародній фортепіанній Академії в м. Імола (Італія) в класі Бориса Петрушанського.

Лауреат багатьох міжнародних конкурсів, серед яких найпрестижніші: Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця (Україна), Міжнародний конкурс піаністів ім. Ферруччо Бузоні (Італія), а також конкурс Hamamatsu (Японія), у лютому 2020 року став Лауреатом Premio Internazionale Pianistico A. Scriabin (Італія).

Музикант тісно співпрацює з відомими вітчизняними та закордонними оркестрами, серед яких Національні філармонійні оркестри Києва, Львова, Дніпра, Харкова, оркестр радіо м. Саарбрюккена (Німеччина), з яким піаніст має фондові записи, оркестр Токійської філармонії, оркестр філармонії Нагоя (Японія).

Виступав з концертами у Польщі, Ізраїлі, Італії, Марокко, Ліхтенштейні, Швейцарії, Німеччині, Росії, Франції, Японії. Брав участь у фестивалях MITO (Турін, Мілан), Newport Festival — 2014 (Нью-Порт, США), концерт-лекція в Sorbonne University (Париж), фестиваль Animato (Париж, 2016).

У березні 2016 артист підписав контракт про співпрацю з австрійським концертним агентством Artphonia.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код