Категорії Інформація
Каси Додати подію
Запорожець за Дунаєм
03 жовтня 2019

Запорожець за Дунаєм

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Львівська національна опера
м. Львів, пр-т Свободи, 28

Про подію

Запорожець за Дунаєм - перша українська опера на сцені Львівського театру!

6 грудня 2018 року, в день Збройних Сил України, символічно на сцені Львівського національного академічного театру опери і балету відбудеться спектакль, відомий кожному школяреві, студенту і дорослим освіченим людям - «Запорожець за Дунаєм» за мотивами Семена Гулака-Артемовського. Він нагадує глядачам про те, що важливо залишатися сильним і незалежним у будь-якій ситуації, щоб не втратити своє справжнє обличчя і особистість, а іноді краще відступити на благо інших. І вже навіть заради цієї ідеї варто купити квитки на постановку на нашому сайті міської афіші.

Про що ця п'єса?

Це уявлення про веселих козаків, деякі з яких виявилися під владою турецького султана в Османській імперії. Вони сумують за домівкою, за ними сумують дружини або дівчини. І в один з днів турецький султан раптом усвідомив, що його піддані запорожці можуть його зрадити через жорсткі умови проживання, після чого він вирішує ближче познайомитися з їх культурою. У селищі знайомитися з Карасем, якого бере з собою в Османську імперію, щоб влаштувати свято для його побратимів після робочого дня. Він бере з собою доньку, яка хоче втекти з коханим додому, поки всі веселяться, що їм не вдається. І спочатку їх намагалися покарати, але побоявшись народного повстання, турецький султан дозволяє всім бажаючим повернутися додому на батьківщину.

Що незвичайного в спектаклі?

  1. це хепі енд в кінці опери, що рідко притаманний українським творам. Саме з цієї причини глядачі люблять п'єсу - незважаючи на погані події, все закінчується благополучно.
  2. народні танці в прекрасному виконанні. В кінці п'єси це веселий і енергійний гопак, на початку - хороводи дівчат, в середині - різні елементи народних танців на святі в замку Селих-Ага.
  3. пісні у виконанні професійних співаків. Кожна партія звучить впевнено, яскраво і повністю передає настрій героїв без зайвих слів, фраз, діалогів.
  4. акторський склад і постановники, серед яких народні артисти та лауреати премій України. Професіонали зіграють ролі:
  • Івана Карася;
  • Одарки;
  • Андрія;
  • Оксани;
  • Султана;
  • Селих-Ага;
  • Ібрагім-Алі;
  • Хасана, ін.

Щоб провести вечір 6 грудня 2018 роки за переглядом цієї яскравої, радісної вистави, потрібно купити або замовити квитки на сайті або в точках продажів собі або рідним, друзям.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код