Категорії Інформація
Каси Додати подію
Сонати для віолончелі та фортепіано
25 червня 2022

Сонати для віолончелі та фортепіано

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

Витончена українська камерна музика у виконанні віолончелі та фортепіано. На нас чекає краса сонатної форми, український мелос неперевершених майстрів камерної музики Федора Якименка та Віктора Косенка і чарівний дует Модеста Менцінського та Анастасії Захарченко.

Виконують:

Модест Менцінський - віолончель

Анастасія Захарченко - фортепіано

Програма:

Федір Якименко - Соната для віолончелі і фортепіано, Op. 37

Віктор Косенко - Соната для віолончелі і фортепіано, Op. 10

Тадей Маєрський - Соната для віолончелі і фортепіано

Тривалість: близько години

Про виконавців:

Модест Менцінський - віолончеліст та диригент, народився у Львові. Навчався у Львівській середній спеціалізованій музичній школі ім. С. Крушельницької, клас викладача Ганни Менцінської. З 2013 року навчався у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка, клас віолончелі доцента Тараса Менцінського та камерного ансамблю доцента Тетяни Слюсар. З 2019 року продовжив вдосконалювати фахові здібності у асистентурі-стажуванні, а з 2021 року - аспірантурі при Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка у класі віолончелі професора Юрія Ланюка. Музикант здобуває фах диригента у класі оперно-симфонічного диригування доцента Зінаїди Остафійчук.

Лауреат XV міжнародного конкурсу ім. Юліуша Зарембського (Варшава, 2015), лауреат II всеукраїнського конкурсу камерних ансамблів ім. В. Повзуна (Одеса, 2016), лауреат I всеукраїнського конкурсу віолончелістів (Львів, 2016). У 2019 році здобув стипендію Президента України для молодих митців у сфері музичного мистецтва.

Неодноразово виступав на фестивалях: "Międzynarodowy Festiwal Muzyki Odnalezionej" (Тарнув, Польща), "Czwartkowe Wieczory z Muzyką Kameralną" (Іновроцлав, Польща), міжнародному фестивалі "Гольфстрім" (Київ, Україна), міжнародному фестивалі сучасної музики "Контрасти", фестивалях "Karpaty ART" та "Музичні зустрічі польської та української молоді" (Львів, Україна).

Був учасником майстер-класів відомих віолончелістів: Вольфганга Емануеля Шмідта (Німеччина), Гаррі Хоффмана (США), Анджея Бауера (Польща), Марцеля Бергмана (Ізраїль), Наталії Хоми (США-Україна), Пабло де Наверана (Іспанія-Швейцарія), Дениса Северина (Швейцарія-Україна).

Як соліст - музикант співпрацює з українськими оркестрами під орудою відомих диригентів Юрія Бервецького, Сергія Бурка, Зінаїди Остафійчук, Богдана Дашака та Тетяни Лисенко-Дідули.

Модест Менцінський веде активну концертну діяльність як соліст та камерний виконавець.

Анастасія Захарченко - піаністка, родом з Херсонщини. Початкову освіту здобула у Генічеській музичній школі у класах фортепіано та вокалу. Протягом 2013 - 2016 років навчалась у Херсонському музичному училищі у класі фортепіано старшого викладача Олени Бурбас. З 2016 року продовжила навчання у Львівській національній музичній академії ім.М.Лисенка у класі фортепіано Народної артистки України, проф. Оксани Рапіти та класі камерного ансамблю Заслуженої артистки України, старшого викладача Наталії Пелех.

Лауреат та дипломант міжнародних та всеукраїнських конкурсів, зокрема: Міжнародний конкурс «Vivat Musica» (2016, м. Нова Каховка), Фортепіанний конкурс творів Ф.Ліста Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка (2016), І Всеукраїнський фортепіанний конкурс ім. О.Криштальского (2017), Конкурс української музики ім.М.Крушельницької Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка (2017), фортепіанний конкурс етюдів Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка (2017, 2018).

Брала участь у майстер-класах піаністів Бориса Блоха, професора фортепіано в Університеті мистецтв Фолькванг, худ.керівника Одеського театру опери та балету, лауреата міжнародного конкурсу піаністів ім.Бузоні, а також у майстер-класах Ангеліки Мотс, проф. Schola cantorum, Basilliensis.

Анастасія Захарченко активно концертує як солістка і камералістка.

Вартість вхідного квитка 100 грн.

Це мінімальна сума, яка дозволить нам та нашим артистам працювати.

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Квитки можна придбати:

у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00

онлайн на https://lviv.kontramarka.ua/uk/concert/lvivskij-or...

//вікові обмеження: ~7+//

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код