Категорії Інформація
Каси Додати подію
Симфонія танцю : світова класика і модерн
12 вересня 2019

Симфонія танцю : світова класика і модерн

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Львівська національна опера
м. Львів, пр-т Свободи, 28

Про подію

Симфонія танцю: світова класика і модерн - від романтизму до сучасності

Історія танцювального мистецтва досить довга, щоб її переказати за одну виставу. Але ця постановка продемонструє основні стежки розвитку хореографії та театрального мистецтва від 18 ст. і до сьогодні. Весь шлях буде показаний у вигляді одноактних хореографічних замальовок, і це видовище настільки захоплює дух, що пропустити його неможливо. Свято танців розгорнеться 5 грудня 2018 у Львівському національному академічному театрі опери та балету. Купити квитки на виставу Симфонія танцю можна на нашому сайті, також працює доставка квитків.

З чого складається спектакль?

Перша замальовка називається «Па-де катр». Якщо розглядати її в історичному контексті, то вперше вона була поставлена ​​хореографом Жюлем Перро в 1845 році спеціально для королеви Вікторії. Ілюстрація небезпідставно вважається зародженням романтизму як жанру в танцювальному мистецтві. Для уявлення Перро задіяв одразу чотири прими того часу, витративши чимало часу на установку довірчих відносин між артистками. Від цього «Па-де катр» стає ще цінніше в очах залицяльників балету.

Друга частина постановки отримала назву «Бачення троянди», написана композитором К. М. Вебером. Цікавим є той факт, що музичний супровід і загальний дух все ще відповідають епосі романтизму, однак стилістикою спектакль відноситься до класицизму. Подібний симбіоз і робить цю замальовку не тільки самостійним твором, а й перехідним етапом між цілим пластом епох. Романтична течія в класичній обгортці викличе неймовірні емоції у глядачів.

Третя, і фінальна одноактна п'єса називається «Ближче, ніж любов». На відміну від перших двох, успішно повторюючих класичні твори, тут ми маємо справу з авторським баченням. Київський соліст балету Артем Шошин ще досить молодий, але в роботі неважко помітити чіткі риси роботи майбутнього майстра. У завершальній частині кілька пар артистів передадуть всі етапи існування почуття любові - поява, розвиток і повільне вмирання.

Крім цієї постановки в репертуарі Львівського національного академічного театру опери та балету можна зустріти такі твори:

  • Білосніжка і сім гномів;
  • Божевільний день або весілля Фігаро;
  • Марна обережність;
  • Дон Кіхот.
Попереднє замовлення
Заявка на промо-код