Категорії Інформація
Каси Додати подію
Одруження
13 вересня 2019

Одруження

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької
м. Львів, вул. Лесі Українки, 1

Про подію

Вона мріє про весілля…
Він боїться одружитися…
Інтригуюча, провкативна, весела та трішки сатирична історія про те, як у дивному світі, де панують гроші та сухий розрахунок, кохання знаходить Його та Її.

Одруження, актуальнішої теми годі вигадати і доказом слугує вистава театру ім. М. Заньковецької «Одруження» за М. Гоголем. Адже історія, яку написав великий літератор є основною темою життя кожної людини, чи то чоловіка, чи то жінки. До уваги глядача пропонуємо одну з версій такого вагомого моменту, а саме: крок до подружнього життя, до обов’язків «і в горі, і в радості» підтримувати один одного. Це історія про те, як людина робить вибір, який в подальшому буде осново її життєвого шляху. Розповідь, яка викриває банальності буденного життя, показує матеріальні і душевні прагнення. Головне, що побачивши «Одруження», глядачі зможуть зняти «розфарбовану вуаль» і на прикладах, іноді дуже кумедних та веселих, розкриють перед собою сучасний світ з його стереотипами та соціальними канонами.

Кожна дівчинка з раннього дитинства мріє про момент, коли вдягне білу сукню і почує жадану мелодію пана Мендельсона. У її уяві постійно вимальовується силует того лицаря, який на білому коні завезе у чарівний палац, де пара житиме «довго і щасливо». Тому, зустрівши «того самого», вона намагається здійснити своє бажання. Що робити, коли принц не один, а їх ціла зграя? Залишається обирати. І тоді дівоче серце починає капризувати, бо така вже природа: коли нікого немає, то підійшов би будь-який, а коли їх більше ніж три, то носик крутиться вліво і в право, підбираючи достойного. Саме у такий момент починається найцікавіше, адже дуже часто, через упередження, дівчата залишаються самотніми, перетворюються на старих дів.

Усі героїні твору відповідають певним типажам, які ми щодня зустрічаємо на вузеньких вулицях Львова. Ми ніколи не приглядаємося до їхніх облич. Театр дає таку нагоду. Блискуча акторська майстерність зупинить нас і з-акцентує увагу на важливих, на перший погляд непомітних, деталях жіночого серця. Коли вимкнеться світло, розпочнеться мить творіння ілюзії, кожна глядачка впізнає себе у героїнях «Одруження». Можливо, вони не змусять переосмислити усе життя. Можливо, їхня поведінка здасться занадто безглуздою. Можливо і життя таке… Проте воно наше, жіноче, і цим слід пишатися.

Кожний хлопчик з дитинства мріє стати героєм, його голова зайнята грою у війну та стратегії, проте не одруженням. Він росте і насолоджується життям, увагою, професійним ростом. Коли ж приходить час створювати власну сім’ю, то раптом виникають проблеми: страх опинитися у владі слабкої статі. Чоловіки вигадують безліч причин в молодості, щоб ще хоч трішки насолодитися холостяцьким життям, а в зрілому віці — сотні байок, щоб нарешті одружитися.

Чоловічі персонажі «Одруження» не залишать байдужими нікого. Як кажуть у Львові: «Мужчини до кольору до вибору». Справді, яскрава та барвиста різноманітність характерів, стилів, типажів — все це розфарбовує історію, робить її неймовірно проникливою та особливою. Довкола твориться такий собі світ чоловіків, де демонструються найприхованіші бажання, страхи та прагнення. Головний акцент — це, безперечно, реакція на шлюб, справжня і не прихована, така своєрідна і чоловіча. Реакція, яку слід побачити власними очима.

Вистава витримана у стилі М. Гоголя, який навіть у найбанальніших життєвих ситуаціях знаходив магію. Ця магія, що вміло передана режисером і запропонована театром ім. М. Заньковецької, змусить вас сміятися і плакати, радіти і сумувати, хвилюватися і бути впевненими, відчувати страх і сміливість разом з героями вистави «Одруження».

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код