Категорії Інформація
Каси Додати подію
Назар Стодоля
16 лютого 2022

Назар Стодоля

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької
м. Львів, вул. Лесі Українки, 1

Про подію

Назар Стодоля - одна з кращих українських п'єс на сцені у Львові!

В Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької буде постановка Назар Стодоля за мотивами п'єси Тараса Шевченка. Цей твір був новим явищем в історії української драматургії і з'явився мов спалах, пізнавши всі «принади» критики. У ньому прекрасно поєднуються звичний в 17 столітті романтизм і новий, важко сприймаємий на той момент, реалізм. Купити квитки на спектакль №1 в українському театральному мистецтві можна на сайті нашої львівської афіші або в офіційних точках продажу.

Про що спектакль?

У центрі подій типовий любовний трикутник, де повно образ, болю, розчарування, нерозуміння і любові. Це розповідь про те, як тато хотів видати свою дочку за багатого чоловіка, нехтуючи переживання дівчини, її бажаннями, почуттями. Але ж раніше так і було - зазвичай мамам (батьки рідше втручалися в особисте життя дочок) було абсолютно все одно на те, якою людиною був потенційний жених, головне - скільки грошей у нього в мішку, якої краси будинок, де живе. Ні вік, ні манери, ні характер або вчинки юнака, який міг бути і дорослим чоловіком-однолітком, не цікавили.

В історії розкривається те, як легко людині порушити клятву, що іноді його обіцянка не варта нічого і це лише порожні слова заради спокою інших. Адже Хома - батько Галі - порушує домовленість з Назаром про те, що його дитина буде дружиною головного героя, бажаючи за рахунок її збагатитися і забути про бідність. Таким способом Тарас Шевченко хотів показати, як руйнуються вічні ідеали, історії справжнього кохання. Він зачіпає вічні теми:

  • дітей і батьків;
  • проблем суспільства;
  • несправедливості;
  • підлості;
  • сили волі і прагнення до бажаного, незважаючи на різні перепони;
  • перемоги добра над злом;
  • перевищення значущості матеріального над духовним.

У постановці показується, що батьки не мають права розпоряджатися життям своїх дітей - вирішувати, ким їм бути, з ким жити і дружити, як вчинити в певній ситуації. Вони можуть лише підтримати і порадити, але не робити.

Вистава Федора Стригуна ще й про те, що в сучасних реаліях потрібно бути дуже обережним з людьми, не сліпо довіряти, а перевіряти, не піддаватися лише на емоції або почуття, але і думати головою. Замовити квитки на театральну постановку можна на сайті з доставкою додому за ціною 40-150 грн.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код