Категорії Інформація
Каси Додати подію
Концерт пам’яті Йозефа Рота
04 серпня 2019

Концерт пам’яті Йозефа Рота

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Бродівська синагога
м. Броди, вул. Гончарська, 8

Про подію

Додаткова знижка 15% — При оплаті картами Visa Platinum, Visa Infinite і Visa Signature.

  • ФОРМАТ: Open-air
  • ДРЕС-КОД: Вечірній?

Будувати мости? Відновлювати вже збудовані!

Під темою цьогорічного фестивалю «Музика та література» відбудеться історична подія! Ми вшановуємо постать Йозефа Рота — одного із найвагоміших німецькомовних авторів ХХ сторіччя, чия драматичнадоля поєднала українську, австрійську та єврейську історії і стала символом нерозривних зв’язків України з Європою.

«Галичина, велике поле бою великої війни, все ще не реабілітована.« — написав у 1924 році відомий журналіст та письменник Йозеф Рот.

У 2019 році ми маємо надзвичайну нагоду відзначити його подвійний ювілей — 125 років від народження та 80 років по смерті — справді унікальною подією. Вперше в історії України та Австрії проводитиметься пам’ятний концерт на галицькій Батьківщині письменника, біля руїни Бродівської Синагоги. Свого часу один з найбільших єврейський храмів Східної Європи, ця споруда була наполовину зруйновою під час бомбардувань у Другій світовій війні. Як живий свідок трагічних подій, вона постане правдивою кулісою унікального мистецького дійства з сучасною постановкою, відео-інсталяціями та символічною програмою, в якій буде задіяно більше 200 митців та зіркових солістів з усього світу. Наш особливий обов’язок нагадати сучасникам — «ніколи знову»!

В програмі концерту прозвучить твір української сучасної композиторки Богдани Фроляк, відбудеться прем’єра твору Абраама Броди. А також масштабна симфонія «Kaddish symphony», американського композитора, сина єврейських емігрантів з-під українського міста Рівне, Леонарда Бернстайна.

Виконавці:

  • Пумеза Мацікіза (Південно-Африканська Республіка)- сопрано
  • Санні Мелез (Швейцарія- Німеччина) — читець
  • Абраам Броди (Литва- США) — скрипка, перформанс
  • Академічний симфонічний оркестр «INSO-Lviv»
  • Академічна чоловіча хорова капела «Дударик

Режисер — Андрій Водичев.

Диригент — Оксана Линів (Україна — Австрія)

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код