Категорії Інформація
Каси Додати подію
Фейдман та Гершвін Квартет
10 серпня 2019

Фейдман та Гершвін Квартет

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Lem Station
м. Львів, вул. Дмитра Вітовського, 57

Про подію

Додаткова знижка 15% — При оплаті картами Visa Platinum, Visa Infinite і Visa Signature.

ДРЕС-КОД: Black tie

«Фейдман та Гершвін Квартет» (Мюнхен)

Вперше в Україні ми матимемо нагоду почути «світового короля клезмеру» — Гіору Фейдмана, віртуоза, що поєднав у своєму авторському стилі джаз, класику та клезмер.

Музикант народився в Аргентині в сім’ї єврейських емігрантів з Бессарабії — Південної України. Гіора Фейдман зробив блискучу міжнародну кар’єру. Протягом багатьох років грав як перший кларнетист у складі Ізраїльського філармонійного оркестру, з яким виступав в найкращих залах світу. На початку 1970-х років Гіора Фейдман розпочинає вже сольну кар’єру як музикант-клезмер, а також створює музику до багатьох кінофільмів, зокрема разом із легендарним скрипалем Іцхаком Перельманом записує музику до відомої оскарівської кінострічки «Список Шиндлера». Календар музиканта вщерть заповнений міжнародними виступами, за більш ніж 60 років творчості він як соліст виступав із найвідомішими оркестрами у більш ніж 20 країн світу та записав безліч дисків авторської музики.

Окрім своєї зіркової кар’єри, Гіора Фейдман є справжнім світовим посланцем миру та активно пропагує гуманістичні цінності. У 2001 році він був нагороджений Великим Хрестом Німеччини за особливі заслуги у справі примирення євреїв та німців. У 2005 році Фейдман виступав на запрошення Папи Бенедикта на Світовому дні молоді перед майже мільйоном слухачів.

У Львові метр виступить зі своїм квартетом «Gershwin Quartet» з найкращих музикантів Європи (Німеччина, Білорусь, Франція та Україна).

«Я не граю на кларнеті — я співаю через свій інструмент. Я вважаю музику духовною їжею. І без цієї їжі ми просто б не змогли вижити», — Giora Feidman.

Клезмер — традиційна музика євреїв Східної Європи, в якій втілена глибока життєва філософія та драматична доля єврейського народу. Музика радості, сміху та танцю, і водночас глибокої туги та меланхолії. Клезмер — це місток від серця до серця, що об’єднує народи, традиції та культури.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код