Категорії Інформація
Каси Додати подію
Бетовен 250. 33 варіації Діабеллі.
24 жовтня 2020

Бетовен 250. 33 варіації Діабеллі.

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

До ювілею великого композитора.

ТА-ДА-ДА-ДААА. Композитор, який написав чотири найбільш впізнавані ноти в історії музики. Людвіг ван Бетовен вважається одним з найбільших композиторів усіх часів. Цього року йому виповнюється 250 років! Ми приєднуємось до всесвітнього святкування дня народження музичного генія. Бетовен започаткував нову епоху в музичному мистецтві. Напевно не знайдеться жодного композитора, який не опирався на здобутки цього великого майстра драматургії. Його творчість - це торжество людського духу і перемога добра над злом.

Одного разу австрійський композитор Антон Діабеллі задумав видати твір, написаний зусиллями багатьох композиторів. Діабеллі розіслав ноти свого вальсу багатьом колегам з проханням написати на нього варіації. Такого листа отримав і Людвіг ван Бетовен. І створив монументальний твір. Скромну тему вальсу Бетовен перевтілив у 33 мніатюри, дуже різні за характером, але об’єднані однією драматургічною лінією.

Варіації на вальс Діабеллі стали вершиною творчості Бетовена для фортепіано соло. В Органному залі весь цикл впродовж одного концерту виконає львівський віртуоз Андрій Макаревич.

Андрій Макаревич - фортепіано

Л. Бетовен - Варіації на вальс Діабеллі op. 120

Тривалість: 1 год.

Про карантинні обмеження та інше:

Постанова Кабінету Міністрів # 392 від 20 травня 2020 року (зі змінами від 8 липня 2020 року) - щодо послаблень в галузі культури

Протокол # 30 Обласної комісіі ТЕБ і НС - «Діяльність закладів культури з наповненістю понад 50% стаціонарних розміщених місць для сидіння та/або більше однієї особи на 5 кв.м»

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код