Категорії Інформація
Каси Додати подію
Австрійський віртуоз Лукас Гаслер у Львові
11 червня 2022

Австрійський віртуоз Лукас Гаслер у Львові

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Львівський органний зал
м. Львів, вул. Степана Бандери, 8

Про подію

Гостьовий партнер концерту - готель “Леополіс”

Відомий австрійський органіст-віртуоз Лукас Гаслер виступить із двома концертами у Львові, щоб підтримати Україну в часи війни.

Лукас Гаслер навчався органного мистецтва в Гамбурзі, Стразбурзі та Ґраці. Він успішно концертує в Європі та Азії, є лауреатом багатьох міжнародних органних конкурсів. В останній час успішно пробує себе як композитор.

Лукас Гаслер – молода зірка органного світу. Маючи десятки тисяч підписників у Facebook, Instagram, YouTube і Twitter, він є одним із найуспішніших органістів у світі соціальних мереж.

На його сольних концертах у Львівському орагнному залі ми почуємо музику Баха, Моцарта, Відора.

Виконує:

Лукас Гаслер – орган (Австрія)

Програма:

Фелікс Мендельсон-Бартольді - Органна соната №3 ля мажор, оп. 65/3

Con moto maestoso

Andante tranquillo

Вольфганг Амадей Моцарт - Соната соль мажор, KV 283 для двох фортепіано за Едвардом Грігом (аранжування для органа Лукаса Гаслера)

Allegro

Andante

Presto

Людвіг ван Бетовен - Соната для фортепіано №14 “Місячна” (аранжування Лукаса Гаслера)

Йоганн Себастьян Бах - Прелюдія та фуга ре мажор, BWV 532

Про виконавця:

Лукас Гаслер навчається в Університеті музики та виконавських мистецтв Ґраца в класі Ульріха Вальтера і провів рік у Académie Supérieure de Musique de Strasbourg у Франції під керівництвом Йоганна Вексо. Він також закінчив навчання з управління культурою та медіа в Гамбурзькому університеті (Німеччина), який закінчив у 2019 році, отримавши ступінь магістра. Того ж року з відзнакою отримав ступінь бакалавра органа. Окрім участі в церемонії відкриття Зальцбурзького фестивалю, він також виступав на Тірольському фестивалі Erl, органному літньому органному фестивалі Святого Флоріана Брукнера, на Міжнародному органному фестивалі в Дюссельдорфі (IDO). Він має успішну міжнародну концертну кар’єру, яка вже привела його до Європи та Азії, а також до деяких із найбільших соборів у Сполучених Штатах. Лукас двічі виграв музичний конкурс «Prima la Musica», а в 2019 році отримав «Гран-прі» на Міжнародному органному конкурсі на Мальті. У 2014 році він також отримав премію «Bärenreiter-Special» за інтерпретацію твору Йоганна Себастьяна Баха. Через рік на конкурсі молодих композиторів «Jugend komponiert» його сюїта для фортепіано та скрипки увійшла у фінал.

Молодий органіст і композитор відвідував майстер-класи Жана Гіллу, Тона Купмана, Людгера Ломанна та Скіпа Семпе. Лукас захоплює своєю колоритною та пристрасною музичністю. Окрім концертних турів, Лукас виступав як хормейстер та аранжувальник транскрипцій для органа. У 2019 році вийшов його перший сольний альбом “A portrete” з органною музикою Баха, Ліста, Дюпре та його власними імпровізаціями.

Тривалість концерту: близько години

Просимо мати з собою документ, що посвідчує особу.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

Квитки можна придбати:

– у касі Органного залу щодня з 13:00 до 19:00

– онлайн на https://lviv.kontramarka.ua/uk/concert/lvivskij-or...

//вікові обмеження: ~7+//

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код