Категории Информация
Кассы Добавить событие
Виолина Петриченко
26 ноября 2017

Виолина Петриченко

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовская национальная опера
г. Львов, пр-т Свободы, 28

О событии

Віоліна Петриченко презентує диск з творами Василя Барвінського - «Композитор без нот»

Віоліна Петриченко народилася на Україні, в м. Запоріжжя в сім’ї музикантів. Вже з 6 років почала займатися грою на фортепіано. В запорізькій музичній гімназії основними предметами були фортепіано та музикознавство. При цьому основне значення вона надавала науковій галузі. Віоліна Петриченко брала участь в міжнародних конференціях, а також в конкурсах майстерності гри на фортепіано.

З 12 років вона стала учасницею Міжнародного конкурсу ім. С. Прокоф’єва. У 16 років була видана її перша теоретична робота. Обидва дипломи вона отримала з відзнакою.

Не дивлячись на це, Віоліна почала навчатися в Київській національній академії ім. П. Чайковського по класу фортепіано. З 2007 року вона навчалася в університеті музики «Франц Ліст» м. Веймар, а згодом в Кельнській вищій школі музики і танцю в професора Якоба Льойшнера також по класу фортепіано. Віоліна і зараз поповнює своє навчання в класі професора Євгена Синайського в університеті мистецтв Фолькванг м. Ессен. Крім того, вона брала участь на курсах майстерності у Петера Нагі, Ференца Радоса, Джеффрі Сванна, Євгенa Сковороднікова, Бернда Гетцке, Конрада Ельзера, П’єра-Лорана Емара.

Віоліна отримала численні нагороди, стипендії, заохочувальні призи та ін. від спілки друзів і меценатів університету музики «Франц Ліст» м. Веймар, Нового Фонду ім. Ф. Ліста у м. Веймар, Класичного фонду м. Веймар, фонду Анни Рутс, від м. Кельн, фонду Вернера Річарда та д-ра Карла Дьоркена, фонду Теодора-Роглера. За особливі академічні та мистецькі досягнення вона отримала нагороду DAAD, нагороду в галузі музики університету Фолькванг, в конкурсі Розаріо Марціано вона відзначилася дипломом, а в конкурсі Меденус вона отримала приз глядацьких симпатій.

При цьому артистка провадить активну концертну діяльність. У концертних подорожах вона відвідала Німеччину, Голландію, Францію, Австрію, Іспанію, Чехію і Україну. Віоліна багаторазово грала для німецького радіо культури та телебачення. Вона грала на багатьох фестивалях (Байройтський фортепіанний фестиваль, Фестиваль європейської музики, фортепіанний фестиваль м. Рьосрат, Звук світів (Бад Арвайлер), Музичні дні в Альт Кайнахер (Австрія), Контрасти (Львів Україна).

Велику частину своїх концертів грає вона як камерний музикант та акомпаніатор. В 2011 р. разом з саксофоністкою Кірстін Нідерштрасер вона заснувала дует Кіоль.З 2015р має також тріо «Серенада», з яким неоднарозово виконувала обробки українських творів (Косенко, Скорик тощо). Крім того, вона додатково займається історичними клавішними інструментами. Це знаходить вираження на численних концертах (міський замок та будинок Франца Ліста в м. Веймарі, замок-музей в Зондерсгаузен).

Віоліна дотримується традицій української культури і популяризує її. Так з’явився її сольний компакт-диск з фортепіанними творами О. Скрябіна та ранніми творами українського композитора В. Косенка. Компакт-диск отримав високу критичну похвалу і тому о 2015 році вийшов другий диск «Українські настрої» з творами виключно українських композиторів. Усі твори на диску були «перщими записами», бо метою піаністки є знайомство європейської публіки з шедеврами української музики. Крім того вона була художним керівником і одним з організаторів днів української музики у м. Мюнстері (Німмеччина). Зараз Віоліна мешкає і викладає в м. Кельні.

Програма:

  • «Українська сюїта»:
    1. Прелюдія
    2. Скерцо
    3. Пісня
  • Прелюдії
  • «Любов»
    1. Самота. Туга любові.
    2. Серенада
    3. Біль. Бій. Перемога любові.
Предварительный заказ
Заявка на промо-код