Категории Информация
Кассы Добавить событие
03 февраля 2024

Симфонический концерт. Такуя Шегишита

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовский органный зал
г. Львов, ул. Степана Бандеры, 8

О событии

Найвідоміший твір симфонічної музики. Культовий мотив з чотирьох нот, який ще називають “мотивом долі, що стукає у двері”.

“Та-да-да-дааам!” Так, це вона! Пʼята симфонія Людвіга ван Бетовена.

Ця миттєво впізнавана тема приковує увагу слухача з перших тактів і залишає незабутнє враження. Симфонія №5 – беззаперечний шедевр, який вражає своєю емоційністю, драматизмом та є свідченням незламності людського духу. Цей твір розповідає про сам тріумф, про кожну важко здобуту перемогу, яка коли-небудь була чи буде.

Створивши Симфонію №5, Бетовен змінив розвиток музики свого часу. Він був першим композитором, який проносить головний мотив через всю симфонію, від бурхливих перших тактів до тріумфального фіналу. А ще сміливість Бетовена полягала в тому, щоб почавши симфонію в мінорі, завершити її в мажорі. Він вперше створює нове звучання симфонічного оркестру, включивши в його склад тромбони, пікколо та контрафагот.

Легендарна симфонія №5 стала свого роду “Моною Лізою” у класичній музиці – кількість прямих цитат, варіацій та переспівів головної мелодії симфонії у популярній культурі неможливо порахувати.

Цей шедевр, який захоплює слухачів по всьому світу, прозвучить у Львівському органному залі у виконанні Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під дириґуванням Такуя Шігешіти, дириґента з Японії, який приїде до України в часі війни.

Виконавці:

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії

Такуя Шігешіта – дириґент (Японія)

Програма:

Людвіг ван Бетовен – Симфонія №5

1 Allegro con brio

2 Andante con moto

3 Scherzo. Allegro

4 Allegro

Теїчі Окано – "Kyouka" (квітка Японії)

Тривалість – близько години

Про дириґента:

Такуя Шігешіта (Takuya Shigeshita) народився в Токіо, навчався у музичному коледжі Кунітачі, де отримав ступінь бакалавра. Має понад 25-річний досвід дириґування. Лауреат численних дириґентських конкурсів. Заступник генерального директора Всеяпонської федерації оркестрів середніх шкіл. Викладач у музичній школі Канто Гакуїн. Організатор та керівник Orchestra Club.

З Луганським симфонічним оркестром Такуя Шігешіта познайомився завдяки Курту Шміду, головному гостьовому дириґенту оркестру, який протягом багатьох років виступає з українськими музикантами.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

 

//Ця подія буде цікава відвідувачам від ~7+//

Предварительный заказ
Заявка на промо-код