Категории Информация
Кассы Добавить событие
20 октября 2023

Немецкий виртуоз Якобус Гладзива

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовский органный зал
г. Львов, ул. Степана Бандеры, 8

О событии

У рамках XIII Львівського Міжнародного органного фестивалю.

Неймовірно, як ніжно та чуйно Якобус Ґладзіва відчуває українську музику. Саме тому уявити його виступ без українських творів неможливо. Цього разу органіст разом з вокалісткою Роксоляною Хранюк виконає солоспіви Василя Барвінського, а також цикл Густава Малера “Rückert-Lieder” на вірші Фрідріха Рюккерта. Також у програмі твори Ріхарда Штрауса та Сезара Франка. Повірте, такого органного виконання ви не почуєте більше ніде!

Виконавці:

Якобус Ґладзіва – орган (Німеччина)

Роксоляна Хранюк – контральто (Україна / Німеччина)

Програма:

Ріхард Штраус – “Ruhe, meine Seele”, ор. 27, №1

Сезар Франк – Фантазія

Василь Барвінський – “Ой поля ви, поля”, “Щаслива будь”, “Вечором в хаті”, “Колисанка”, “Львову”

Сезар Франк – Катабіле

Густав Малер – Цикл “Rückert-Lieder”

Сезар Франк – Героїчна пʼєса

Ріхард Штраус – “Allerseelen”

Тривалість: близько години

Про виконавців:

Якобус Ґладзіва

Допитливість і бачення зв'язків в музиці особливо характеризують творчість Якобуса Ґладзіви. Народжений в Аахені, він вивчав оркестрове дириґування та церковну музику в Дрездені та Лейпцигу, отримавши два дипломи та два ступені магістра.

Перед переїздом до Берліна Якобус Ґладзіва працював церковним музикантом в Делічі, а також відповідав за церковну музику в єпархії Магдебурга. З 2020 року він є церковним музикантом у церкві св. Людвіга в Берліні. Він регулярно дає концерти в Німеччині та за кордоном. Якобус Ґладзіва є одним із найрізносторонніших церковних музикантів свого покоління.

Роксоляна Хранюк

Роксоляна Хранюк виявила свою пристрасть до співу лише незадовго до закінчення навчання на скрипці в Державній вищій школі музики в Познані. Після коротких приватних уроків вона вивчала спів у Берлінському університеті мистецтв у Елізабет Веррес. Навчалася у Акселя Бауні, Алессандро де Марчі, Рауля Гіменеза та Крістіни Лакі, Верени Рейн.

Як концертна співачка вона виступала в сольних партіях великих ораторій Баха, а також у “Месії” Генделя, а також у менш відомих творах Бортнянського та Луїджі Ноно.

Брала участь у виставах і постановках у Vocalconsort Berlin і Sirventes Berlin. З 2007 року вона є співачкою хору Берлінського радіо.

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

//вікові обмеження: ~7+//

Предварительный заказ
Заявка на промо-код