Категории Информация
Кассы Добавить событие
Немецкая органная музыка
24 сентября 2023

Немецкая органная музыка

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовский органный зал
г. Львов, ул. Степана Бандеры, 8

О событии

Почуйте найпотужніший орган України у концерті з унікальною програмою від органістки Олени Мацелюх! Львівський орган зачарує вас своїм потужним звучанням та величезною палітрою настроїв та почуттів.

Наш інструмент є по-справжньому унікальним – він має три клавіатури, 60 регістрів і майже 5 тисяч труб. Органістка Олена Мацелюх спеціально для цього “велетня” підготувала нову програму з творів маловідомого, але видатного німецького композитора Отто Дінеля. Це буде премʼєра в Україні!

Дінель вважався визнаним знавцем музики Йоганна Себастьяна Баха і чудовим імпровізатором на органі. Стиль його творів нагадує творчість Вольфганга Амадея Моцарта, хоча за складністю вони не поступаються творам великих романтиків. У Марієнкірхе в Берліні, де Дінель був призначений головним органістом, він запровадив регулярні публічні безкоштовні органні концерти. Вони були настільки популярні, що церкву часто доводилося закривати через переповненість.

За своє життя Отто Дінель написав близько 600 творів, але лише чверть із них збереглася в друкованому вигляді. Відкривайте для себе нові сторінки органної музики разом з Львівським органним залом.

Виконавиця:

Олена Мацелюх – орган

Програма:

Отто Дінель:

Концертна фуга до мінор

Адажіо і анданте, опус 13

Соната фа мажор

Вибрані хоральні прелюдії

Тривалість: близько години

У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.

//вікові обмеження: ~7+//

Предварительный заказ
Заявка на промо-код