Категории Информация
Кассы Добавить событие
LVIV SOLO. Истории для струнного ансамбля
18 июня 2021

LVIV SOLO. Истории для струнного ансамбля

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовский органный зал
г. Львов, ул. Степана Бандеры, 8

О событии

Дванадцять історій для струнного ансамблю. Дванадцять чарівних мелодій Сен-Санса, Чайковського, Паганіні, Крейслера, Гіндеміта, Дворжака, Бруха, Бартока… Дванадцять солістів, які чергуватимуть цю роль із роллю учасника ансамблю LVIV SOLO. 
LVIV SOLO ─ це новий проєкт львівських музикантів, які об’єдналися, щоб створити колектив з новою ідеєю: обов'язковий виступ соло усіх учасників ансамблю. Автор ідеї та диригент нового колективу ─ знаний віолончеліст Модест Менцінський, який заразив своїм баченням проєкту інших молодих львівських струнників, лауреатів та дипломантів міжнародних та всеукраїнських конкурсів, концертуючих ансамблістів.
Так народився  “LVIV SOLO”. Струнний ансамбль вже в перший рік свого існування здобув Grand Prix на II-му Міжнародному дистанційному конкурсі ODESA MUSIC OLYMP.

 
Струнний ансамбль “LVIV SOLO”:
Модест Менцінський ─ дириґент, віолончель
Богдана Сав'юк, Катерина Шалайська, Ольга Тіщенко, Лев Менцінський, Назар Кісюк, Марія Полячок, Назар Багрій ─ скрипка
Андріана Криса, Кирило Філатов ─ альт
Софія Окрутна, Олександра Ярош ─ віолончель
Денис Маркевич ─ контрабас
 
 
М. ДеФалья ─ Іспанський танець (соло ─ Ольга Тіщенко)
П. Чайковський ─ Ноктюрн (соло ─ Олександра Ярош)
А. Бацціні ─ Танець гномів (соло ─ Назар Багрій)
С. Рахманінов ─ Вокаліз (соло ─ Денис Маркевич)
Н. Паганіні ─ Концерт №4 ч.2 (соло ─ Марія Полячок)
А. Дворжак ─ Рондо (соло ─ Софія Окрутна)
М. Брух ─ Романс (соло ─ Кирило Філатов)
Б. Барток ─ Румунські танці (соло ─ Лев Менцінський)
Ф. Крейслер ─ “Муки та радість любові” (соло ─ Назар Кісюк)
П. Сарасате ─ Циганські наспіви (соло ─ Богдана Сав'юк)
П. Гіндеміт ─ Траурна музика (соло ─ Андріана Криса)
К. Сен-Санс ─ Інтродукція і рондо-капрічіозо (соло ─ Катерина Шалайська)
 
Про колектив: 
Історія струнних ансамблів у Львові є чималою і сягає часів заснування оркестру Оперного театру, згодом ─ філармонічного симфонічного оркестру, камерного оркестру музичної консерваторії та сучасних симфонічних та камерних колективів.З цими колективами часто виступають кращі солісти ─ музиканти світового рівня та України.
Камерний колектив "LVIV SOLO" створений у 2019 році. Поява нового струнного ансамблю стало оригінальним явищем для музичного середовища Львова. Адже до його складу входять молоді музиканти ─ виконавці сольних програм на сценах рідного міста, України та зарубіжжя.
Ідея проєкту "LVIV SOLO" став обов’язковий виступ члена колективу соло та участь в музичному супроводі для інших партнерів. Автор ідеї та диригент новоствореного колективу - молодий, знаний у Львові віолончеліст Модест Менцінський. Учасники ансамблю - солісти-струнники, які навчаються у Львівській національній музичній академії імені М. В. Лисенка. 
Цих музикантів лауреатів та дипломантів міжнародних та всеукраїнських конкурсів, концертуючих ансамблістів, об'єднує велика любов до сольного виконавства з оркестровим супроводом та можливість запропонувати своє оригінальне бачення цих творів слухачам.
Цьогоріч музиканти стали лауреатами та здобули Grand Prix на II-му Міжнародному дистанційному конкурсі ODESA MUSIC OLYMP.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код