Категории Информация
Кассы Добавить событие
Liederabend
30 июля 2021

Liederabend

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовская национальная опера
г. Львов, пр-т Свободы, 28

О событии

Liederabend

Голос Наталії Степаняк зачаровує з першої ноти – українська оперна співачка є лауреаткою премії«Кращий співак стилю бельканто» міжнародного конкурсу оперних співаків ім. Яна Кіпури. На вечорі вокальної музики європейських композиторів ХІХ-ХХ століть, Наталія Степаняк виконає твори Р. Шумана, Р. Штрауса, К. Дебюссі, Ф. Пулєнка, Ґ. Форе у супроводі фортепіано.

Наталія Степаняк – сопрано

Ірина Кірчанова – фортепіано

Наталія Степаняк

Українська співачка, сопрано Наталія Степаняк є лауреатом, а також переможцем особливої премії «Кращий співак стилю бельканто» міжнародного конкурсу оперних співаків ім. Яна Кіпури. Фіналісткою світового конкурсу оперних співаків «Competizione dell`Opera», який відбувся у 2017 році в місті Лінц, Австрія.

Нагороджена «ювілейним Орденом ІІ ступеня» митрополитом Київським та всієї України Епіфанієм.

Запрошена Зірка для відкриття “Українського Балу” (Відень, Австрія).

Представник культури на “Тижні української культури” у віденській штаб-квартирі ООН.

Засновниця платформи для молодих оперних співаків Coloratura Opera Lab.

Старший викладач ЛНМА ім. М. Лисенка.

Запрошена співачка:

  • для відкриття «Українського Балу» (Відень, Австрія),
  • на святкуванні Збройних сил України, організованих посольством Австрії (Відень, Австрія,
  • для відкриття почесного консульства України у місті Ґрац, Австрія,
  • на зустрічі Ради Асамблеї Європи (Львів, Україна),
  • на святкуванні другої ричниці Безвізового режиму між Україною та Євросоюзом (Львів, Україна)

29 травня 2021 року виконала спільний проект із оркестром Тернопільської Філармонії, на сцені Львівського Органного Залу, під назвою “Секрети Опери”.

А влітку, разом із Tonkünstler Orchester Wien, запланований концерт в концертному залі Auditorium Grafenegg, Австрія.

В березні 2020 року Наталія виступила на сцені Органного Залу із сольним концертом під назвою “Оперетта. Найкраще.”. А вже у вересні у пост карантинний час, відбувся ще один сольний концерт із новою програмою “Серенада кохання”, також на сцені Органного залу.

У карантинний період Наталія провела три онлайн-майстер-класи у прямому ефірі, де працювала із студентами, та молодими академічними співаками. Теми майстер-класу:

  • робота над репертуаром
  • школа італійського бельканто
  • тонкощі виконання німецькомовного репертуару.

А у листопаді 2020 року у рамках “Мистецьких зустрічей”, організованих методичним кабінетом ЛОДА на сцені Львівської Національної Філармонії, провела майстер-клас для шести найкращих молодих співаків.

У вересні 2020 року стала старшим викладачем “вокалу” кафедри народних інструментів ЛНМА ім. М. Лисенка.

Восени 2019 року Наталія стала солісткою Одеської Національної Опери, де дебютувала в партії Віолети у прем’єрній постановці «Травіати» Дж. Верді.

У 2019 році було багато знакових подій, разом із академічним-симфонічним оркестром INSO-Lviv Наталія заспівала ряд концертних програм, що відбулись на сцені Львівської національної філармонії, на святковій сцені open-air до дня міста Львова, а також на сцені центру культури “Zamek”, що у Познані, в рамках фестивалю “Українська весна”.

У квітні 2019 року виконала партію Русалоньки у першопостановці та прем’єрі опери «Русалонька» японського композитора Касаматсу на сцені віденського театру «ОФФ».

12- 16 листопада 2018 була представником культури на «Українському тижні» у віденській штаб- квартирі ООН.

Влітку 2018-го Наталія Степаняк дебютувала в партії Адіни в опері «Любовний напій» Г. Доніцетті на літньому фестивалі «Lirica in Circolo» у місті Крема, Італія.

В грудні 2017-го Наталя приймала участь в прем’єрній постановці Г.Ф.Генделя «Альчіна» в партії Моргани сцені Національної опери міста Стара Загора, Болгарія. Влітку 2017 року виконувала партію Мінерви в опереті «Орфей в пеклі» Ж. Оффенбаха в Державній опері міста БадХалль, Австрія.

Влітку 2016-го Наталя була солісткою літньої академії Віденської філармонії у постановці опери В.А.Моцарта «Так чинять усі», де відбувся її дебют у партії Деспіни на сценах віденського «Концертхаус», «Музікферайн» у Граці, «Брукнерхаус» в Лінці та «Одеон театру» в місті Зальцбург, Австрія.

Впродовж 2015-2016 рр. Наталія Степаняк була солісткою «Джунгль театру» та «Моцартгаус» у Відні та виконувала партію Віолети в опері «Травіата» Дж. Верді (версія для дітей та молоді), а також партію Папагени і опері «Чарівна флейта» В.А.Моцарта. Як студентка-магістр оперного факультету Віденського музичного університету, виконала партію Сервілії в опері «Милосердя Тита» В.А. Моцарта у театрі «Акцент» (Відень), а також партію Моргани в опері «Альчіна» Г.Ф.Генделя на сцені театру «Мут» (Відень).

Поруч із виступами на сценах оперних театрів Австрії, Німеччини, Італії, Болгарії, Наталія Степаняк дає багато сольних концертів на різних майданчиках Європи та України. Найбільшим із них був її власний проект «Перевтілення» на сцені Львівської філармонії, Україна, де вона виступила не тільки як солістка, а також як режисер-постановник, ініціатор та директор проекту.

Наталія Степаняк отримала ступінь магістра у Львівській національній музичній академії імені М.В. Лисенка за спеціальностями «Народні інструменти (Бандура)» і «Сольний спів» у 2014 році.

Навесні 2019 року Наталія завершила навчання у Віденському Університеті музики і мистецтва та отримала ступінь магістра мистецтва за напрямом «Опера».

Ірина Кірчанова (фортепіано)

Українська піаністка (нар. 1991р.) Навчалася у ЛССМШІ ім. С. Крушельницької (клас викладача-методиста О. С. Амбарцумян) та ЛНМА імені М.В. Лисенка у класі проф. Й. Ерміня. 2014 – 2017рр. – аспірантка кафедри спеціального фортепіано (клас проф. Й. Ерміня). Працює концертмейстером у ЛНМА ім. М. Лисенка (з 2013 р. і до сьогодні) та у ЛССМШІ ім. С. Крушельницької (з 2016 р.). Як солістка є Лауреаткою Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. Серед останніх: Лауреатка II премії Міжнародного конкурсу піаністів ім. Б. Крістофорі (Санкт-Петербург, Росія, травень 2013), Лауреатка III премії VII Шопенівського Міжнародного конкурсу піаністів ім. Г. і Л. Стефанських (Краків, Польща, червень 2016). Також, Ірина веде активну концертну діяльність і в якості артистки камерного ансамблю, є лауреаткою численних конкурсів, виступає на різноманітних фестивалях та майстер-класах як в Україні так і закордоном. У липні 2017 року Ірина була запрошеною піаністкою XVI Міжнародних майстер-класів для кларнета та саксофона у м. Острава, Чехія.

У вересні 2020р. за ініціативи Ірини, у Львові в рамках фестивалю "Контрасти" відбулося виконання мелодрами А. Шенберга "Місячний П'єро" в українському перекладі М. Римара, де вона виконувала партію фортепіано. Наступне виконання мелодрами відбулося також на сцені Львівської філармонії, вже у грудні 2020р. в рамках Концертної серії "Pro et contra".

У творчій біографії Ірини вже понад 30 конкурсів у якості концертмейстера в Україні та за кордоном (Польща, Італія, Хорватія, Чехія та ін.), у тому числі численні відзнаки у категорії “Кращий концертмейстер”.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код