Категории Информация
Кассы Добавить событие
20 октября 2019

Концерт НОРВЕЗЬКА КАЗКА

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовская национальная опера
г. Львов, пр-т Свободы, 28

О событии

20 жовтня о 15:00 10-річна піаністка Ярина Бурлак представлятиме свою сольну програму «Норвезька казка» на сцені Дзеркальної зали Львівської Національної Опери. Подія неординарна не тільки завдяки юному віку артистки.

“Норвезька казка” — сольна концертна програма, що складається з 18 обраних “Ліричних п’єс” норвезького композитора Едварда Гріга: Арієтта, Вальс, Пісня Сторожа, Танець Ельфів, Народна Мелодія, Норвезький Дух, Галлінг, Спрінгданс, Елегія, Вальс, На Батьківщині, Пташка, Мелодія, Галлінг, Сільф, Літній Вечір, Кобольд, Спогади. Яскраві, віртуозні музичні мініатюри Гріга сповнені казкового, народного, танцювального характеру, в них втілено норвезькі фольклорні мотиви. 

Їх музика надихнула старшу сестру Ярини, 12-річну Марту Бурлак написати справжню казку, що об’єднала п’єси єдиним сюжетом. Це фантастична історія дівчинки С’юзі, у якої дивовижним чином зникли усі ноти із нотного зошита і вона знайшла їх аж в далеких норвезьких горах, в печері троля Кобольда, після низки загадкових подій та чарівних пригод. 

Таким чином “Норвезька казка” — це справжнє музичне знайомство не лише з фортепіанною творчістю Едварда Гріга, але й із його рідною країною, далекою північною Норвегією.

Яринка Бурлак народилася в Коломиї. Ця диво-дівчинка займається музикою з 6 років. Вже у 8-річному віці Ярина Бурлак здобула І місце та грамоту за краще виконання твору в обласному конкурсі юних піаністів імені Василя Барвінського в Івано-Франківську, перемогла на VII Всеукраїнському конкурсі-огляді юних піаністів Олени Вериківської, отримала звання лауреата ІІІ премії VI міжнародного інструментального конкурсу Євгена Станковича у Києві, була нагороджена стипендією імені Анатолія Кос-Анатольського “За виняткові старання в опануванні музичного мистецтва».

В 9 років Ярина розпочала своє навчання в класі викладача Ольги Назаренко фортепіанного відділу школи педагогічної практики Івано-Франківського музичного училища імені Д. Січинського, де і навчається зараз. Юна артистка багато працює, вже не раз виступала на сцені Івано-Франківської обласної філармонії разом з Академічним камерним оркестром HARMONIA NOBILE, готуються нові виступи.

Свою першу сольну програму дівчинка представила в травні в Івано-Франківську, школах та музичних школах Івано-Франківської області та в рідному місті Коломиї. 
А 20 жовтня “Норвезька казка” прозвучить у Львові.

Тож, як відчуває норвезький дух 10-річна піаністка?
Якою описує Норвегію 12-річна письменниця?
І, зрештою, хто і чому викрав ноти у казкової дівчинки С’юзі?
Довідайтеся на концерті в Дзеркальній залі Львівської Опери.

Запрошуємо дітей та дорослих поринути в захопливу, чарівну музичну казку!

Предварительный заказ
Заявка на промо-код