Категории Информация
Кассы Добавить событие
Вечер одноактных балетов
31 января 2024

Вечер одноактных балетов

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Львовская национальная опера
г. Львов, пр-т Свободы, 28

О событии

Гран па з балету «Пахіта» Л.Мінкуса

Фінальне Гран-па із балету «Пахіта» Л.Мінкуса, зберігши від старого балету лише назву, почало самостійне життя і прикрашає сьогодні репертуар багатьох театрів світу. Форма розгорнутої танцювальної сцени - Гран-па - відповідає загальному канону хореографічних структур класичного спектаклю: антре, адажіо, варіації, кода. Бравурністю і синхронністю відзначені парадні виходи кордебалету і солісток. Потім слідують жіночі варіації солісток. Кожна з варіацій «Пахіти» - маленький шедевр зі своїм характером і стилем. І на вершині всього цієї пишноти - провідна балетна пара, що демонструє академізм і красу класичного танцю.

Подивившись Гран-па із балету «Пахіта», ви, безумовно, зрозумієте балетоманів минулих сторіч, які після вистави бігли за каретою балерини або з насолодою пили шампанське з балетної туфельки своєї богині.

У центрі балету «Кармен-сюїта» Ж.Бізе-Р.Щедріна – трагічна доля циганки Кармен і покохавшого її солдата Хозе, якого Кармен залишає заради молодого Тореро. Взаємовідносини героїв і загибель Кармен від руки Хозе зумовлені Фатумом.

«Ніч вальпургії» - балетна сцена з опери «Фауст» Ш.Гуно

На сцені оживають сюжети. Вином і пристрастю сп'янілі Вакх і Вакханка, навколо безтурботно граються сатири, їхні танці сповнені чуттєвості. Буйство природи і пристрастей уособлює Фавн, на чарівні звуки його флейти злітаються німфи. На відміну від інших персонажів вони символізують любов духовну, цнотливу. Хореографія зливається з яскравою, темпераментною, колоритною музикою Шарля Гуно. Всі разом захоплюють виконавців та глядачів стихією радості, веселощів, міццю природи і силою почуттів.


Предварительный заказ
Заявка на промо-код