Категории Информация
Кассы Добавить событие
Школа жен (Польский театр им. А. Шифмана в Варшаве)
21 декабря 2017

Школа жен (Польский театр им. А. Шифмана в Варшаве)

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Национальный академический драматический театр им. М. Заньковецкой
г. Львов, ул. Леси Украинки, 1

О событии

Вистава Жака Лассаля (Jacques Lassalle) з Анджеєм Северином, Анною Цєсьляк, Ольґердом Лукашевічем — це сучасне прочитання комедії Мольєра, де — як стверджує режисер — з великою приємністю перекладає нюанси французької літератури на польську вразливість.

«Школа дружин» вийшла у 1662 році. Поряд з «Тартюфом» та «Cкупим» це одна з найвідоміших комедій Мольєра, яка вважається одним з «канонів» європейської драми. Зміст твору і його комічна сила походять з таврування вад характеру та звичаєвої сатири.

У досягненні вигляду точної, витриманої в дусі класики постановки брали участь співпрацюючі з режисером: сценограф Жеральдін Альєр (Géraldine Allier) та проектант костюмів Дорота Колодиньска. Вистава Лассаля зосереджується на ретельному, уважному прочитанні тексту твору. Режисер доводить, що Мольєрівська чуйність і гострота бачення дожила до цього дня і надалі є актуальною.

«Школа дружин» вписується у відомий польським глядачам стиль, в якому Жак Лассаль працював над представленими у Варшаві Дон Жуаном» з паризької Comédie — Française та «Мізантропом"з Théâtre Vidy з Лозанни. В обох прекрасно прийнятих в Польщі спектаклях головну роль зіграв Анджей Северин. «Школа дружин» Лассаля демонструє високу форму театру, яка походить з прив’язування до рангу слова, акторської майстерності та точності творення зв’язної і виразної постановки.

Вистава «Школа дружин», перенесена з нашого Театру була продемонстрована на живо у березні 2012 р. в Театрі Телебачення. Постановку тоді переглянуло аж 1 млн 280 тис. телеглядачів: www.szkolazon.tvp.pl.

Жак Лассаль (нар. 1936) — Актор, театральний і оперний режисер, драматург. В молодості зв’язаний зі Studio-Théâtre de Vitry. Директор Théâtre National в Страсбурзі в 1983–1990 роках. Автор численних постановок в Comédie- Française, в якій виконував функцію генерального адміністратора в 1990–1993 роках. У Польщі режисерував класику європейської драми на сцені Національного Театру («Тартюф або дурисвіт» Угода, тобто покараний негідник «Lorenzaccio» Інсценував тексти в т. ч. Мольєра, Шекспіра, Ібсена, Маріво, Ґольдоні, Лабіша. У квітні 2014 року, в Польському Театрі відбулася прем' «Короля Ліра» в режисурі Лассаля, з Анджеєм Северином у головній ролі.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код