Категории Информация
Кассы Добавить событие
Концерт-закриття фестивалю
11 августа 2019

Концерт-закриття фестивалю

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Львовская национальная опера
г. Львов, пр-т Свободы, 28

О событии

Додаткова знижка 15% — При оплаті картами Visa Platinum, Visa Infinite і Visa Signature.

ДРЕС-КОД: Black tie

LvivMozArt — на пульсі європейського єднання.

На грандіозному закритті фестивалю прозвучать знакові твори патрона фестивалю Франца-Ксавера Моцарта та Людвіга ван Бетховена у виконанні Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

YsOU- колектив, заснований Оксаною Линів у 2016 році. Це молоді музиканти з усіх куточків України, віком від 12 до 22 років, діти Незалежної України, що є вже визнаними культурними амбасадорами України в світі.

Розпочне концерт кантата «Перший весняний день» Франца Ксавера Моцарта — музичного просвітника Галичини, що залишив за собою яскравий слід в мистецькому житті Львова, де він прожив майже 30 років. Щороку фестиваль LvivMozArt відкриває для публіки музику Франца Ксавера в знак пошани та подяки до видатного молодшого сина Моцарта.

Кульмінацією концерту-закриття Третього фестивалю LvivMozArt стане геніальний твір великого німецького композитора Людвіга ван Бетховена. У 2020 році світ святкуватиме 250 річницю з дня народження Людвіга ван Бетховена.

Ідею створення Симфонії № 9 композитор проніс через усе життя, вона стала квінтесенцією його творчих пошуків та ідеалів. Під час прем’єри симфонії автор диригував при повній глухоті, яку, як хрест ніс впродовж багатьох років і до самої смерті. Публіка була вражена, плакала, підкидувала головні убори, щоб глухий композитор побачив її захоплення!

Ще в юності Бетховена вразив вірш провідника руху «Буря і натиск» Фрідріха Шиллера «Ода до радості», який на хвилі європейського гуманізму був закликом до об’єднання та братерства на землі. Ці образи він втілив останній симфонії, що стала справжнім революційним твором не лише для самого композитора, а й для всього музичного світу. У 4-тій частині Симфонії у виконанні великого складу оркестру, підсиленого хором та солістами, звучить відома «Ода до радості», що через своє потужний зміст стала загальноєвропейським гімном єднання та свободи людства.

Учасники:

  • Солісти: видатні українські оперні співаки Сюзанна Чахоян, Ірина Житинська, Назар Тацишин, Сергій Магера.
  • Диригент — Оксана Линів (Україна-Австрія)
  • Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU
  • Львівська академічна чоловіча хорова капела «Дударик»

Програма:

  • Ф. К. Моцарт Кантата «Перший весняний день»
  • Л.ван Бетховен Симфонія № 9

Учасники:

YsOU/Молодіжний Симфонічний Оркестр України

70 талановитих музикантів з усіх куточків України, віком від 12 до 22 років — це склад Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU. Наприкінці 2016 року у Львові шляхом конкурсного відбору обрали основний склад оркестрантів, в жюрі були українські та німецькі музичні експерти. За цей час оркестр виступив на сценах України, а також у Німеччині та Австрії. У 2018 році оркестр дебютував на фестивалі молодіжних оркестрів YoungEuroClassic, Konzerthaus Berlin, Німеччина, відкривав сезон в Musikverein Graz, концертом «За права людей" із символічною програмою «Будуємо мости», м. Ґрац, Австрія. Спільно з скрипалем Валерієм Соколовим та ансамблем KURBASY у квітні 2019 р. Молодіжний Симфонічний Оркестр України записав CD диск з програмою українських композиторів «Відкриваючи Україну» (диригентка — Оксана Линів).

Оксана Линів (Україна — Австрія) українська диригентка, одна з найяскравіших представниць жінок-диригентів на світовій сцені. Наразі — головний диригент Опери та Філармонійного оркестру м. Ґрац, Австрія. Засновниця та арт-директорка фестивалю LvivMozArt. Засновниця, диригент та художній керівник Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.

У 2004 році Оксана Линів взяла участь у першому конкурсі диригентів імені Густава Малера в Бамберзькій філармонії, здобувши третє місце. В період 2008–2013 рік рр. Оксана Линів працювала диригентом Одеського театру опери та балету, з 2013 до 2017 року — диригентом та музичниим асистентом головного музичного директора Баварської державної опери. У лютому 2017 року Оксана Линів була обрана головним диригентом Оперного театру та філармонійного оркестру Ґраца, Австрія, тим самим ставши першою жінкою-головним диригентом в історії Ґраца.

Нагороджена титулом «Зірка року 2015» у номінацї класика та призом Мюнхенського оперного фестивалю 2015 року, увійшла до Топ 100 людей культури України у категорії музика.

Оксана Линів співпрацювала як запрошений диригент з найкращими оркестрами світу та найвідомішими Оперними театрами Європи. Паралельно з блискучою інтернаціональною кар’єрою Оксана Линів палко опікується розвитком класичної музики в Україні та є культурним амбасадором України у світі. У 2019 році Оксана Линів здобула звання «Жінка року 2019» в номінації «Культура».

Львівська академічна чоловіча хорова капела «Дударик»

Предварительный заказ
Заявка на промо-код