Категории Информация
Кассы Добавить событие
Концерт пам’яті Йозефа Рота
04 августа 2019

Концерт пам’яті Йозефа Рота

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

Бродовская синагога
г. Броды, ул. Гончарская, 8

О событии

Додаткова знижка 15% — При оплаті картами Visa Platinum, Visa Infinite і Visa Signature.

  • ФОРМАТ: Open-air
  • ДРЕС-КОД: Вечірній?

Будувати мости? Відновлювати вже збудовані!

Під темою цьогорічного фестивалю «Музика та література» відбудеться історична подія! Ми вшановуємо постать Йозефа Рота — одного із найвагоміших німецькомовних авторів ХХ сторіччя, чия драматичнадоля поєднала українську, австрійську та єврейську історії і стала символом нерозривних зв’язків України з Європою.

«Галичина, велике поле бою великої війни, все ще не реабілітована.« — написав у 1924 році відомий журналіст та письменник Йозеф Рот.

У 2019 році ми маємо надзвичайну нагоду відзначити його подвійний ювілей — 125 років від народження та 80 років по смерті — справді унікальною подією. Вперше в історії України та Австрії проводитиметься пам’ятний концерт на галицькій Батьківщині письменника, біля руїни Бродівської Синагоги. Свого часу один з найбільших єврейський храмів Східної Європи, ця споруда була наполовину зруйновою під час бомбардувань у Другій світовій війні. Як живий свідок трагічних подій, вона постане правдивою кулісою унікального мистецького дійства з сучасною постановкою, відео-інсталяціями та символічною програмою, в якій буде задіяно більше 200 митців та зіркових солістів з усього світу. Наш особливий обов’язок нагадати сучасникам — «ніколи знову»!

В програмі концерту прозвучить твір української сучасної композиторки Богдани Фроляк, відбудеться прем’єра твору Абраама Броди. А також масштабна симфонія «Kaddish symphony», американського композитора, сина єврейських емігрантів з-під українського міста Рівне, Леонарда Бернстайна.

Виконавці:

  • Пумеза Мацікіза (Південно-Африканська Республіка)- сопрано
  • Санні Мелез (Швейцарія- Німеччина) — читець
  • Абраам Броди (Литва- США) — скрипка, перформанс
  • Академічний симфонічний оркестр «INSO-Lviv»
  • Академічна чоловіча хорова капела «Дударик

Режисер — Андрій Водичев.

Диригент — Оксана Линів (Україна — Австрія)

Предварительный заказ
Заявка на промо-код