Категории Информация
Кассы Добавить событие
АРТ
04 апреля 2021

АРТ

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Национальный академический драматический театр им. М. Заньковецкой
г. Львов, ул. Леси Украинки, 1

О событии

Вистава без антракту

  • Переклад з французької Володимира Лучишин
  • Тривалість — 01:10
  • Прем’єра відбулась 21 Травня 2004 року
  • Режисер-постановник — Вадим Сікорський заслужений діяч мистецтв України
  • Художник-постановник — Влод Кауфман
  • Музика — Іван Небесний

Дійові особи та виконавці

  • Іван - Юрій Хвостенко заслужений артист України
  • Серж - Назарій Московець заслужений артист України
  • Марк - Богдан Ревкевич

Що таке дружба? Яка її форма та обриси? Колись давно було сказано: «Немає більшої любові за ту, якщо ти життя своє віддаси за друга». Пройшли століття, а слова застигли у просторі. Ясміна Реза вибрала дуже тонкий підхід до тлумачення суті послання. Дружба — це коли ти сприймаєш людину такою, якою вона є і не намагаєшся силоміць її змінити. Біла картина, яка стала основним персонажем п’єси, — це символ універсального друга у якому кожний герой намагається відшукати ідеальний для себе варіант близькості, довіри та дружби. Витвір сучасного мистецтва, як лакмусовий папірець, відкриває приховані думки і правду про людину, яка прагне дружби заради себе, дружби заради неї самої.

«Арт» — це своєрідний погляд на людину — її чорні та білі сторони, а головне те, що стається коли зрозумілі кольори перемішуються у сіру масу буденності. Усі ми є митцями свого життя, кожний малює свою долю і лише від нас залежить наскільки барвистим вийде картина, коли життя добіжить свого логічного кінця. Ми завжди шукаємо чудес, відповідей на запитання, але не помічаємо однієї важливої речі: чудеса є довкола нас, у людях, що поряд, у їхніх іноді безглуздих вчинках.

«Арт» — це історія про дружбу, її прояви та настрої, адже стосунки між людьми набагато складніші ніж витвір мистецтва…

Олеся Галканова

Керівник бюро (прес-служба, сайт)

НАУД театр ім. М. Заньковецької

«У світі сучасної людини незліченна кількість проблем, турбот, та непорозумінь. Що вже говорити про суперечки, які неначе очікують та підстерігають нас щомиті. Проте талановито сперечатися також треба вміти. Не вірите? Тоді перегляньте виставу „Арт“ Я. Рези, в якій троє найкращих друзів сперечаються стосовно картини. Кожний із них на своє вподобання тлумачить її мистецьку цінність, але ж сама картина абсолютно біла…без жодного штриха чи лінії…»

Ярина Коваль «Від «Арту» до «Амадея»

Львівська газета

11 листопада 2005 року, № 206 (772)

Цікаві факти:

«Саме цю виставу („Арт“) організатори міжнародного румунського театрального фестивалю AVRAM GOLDFADEN — міністерство культури Румунії та національний театр Vasile Alesandri — запросили взяти участь у події, в якій презентували своє мистецтво театри (національні зокрема) Німеччини, Великобританії, Молдови, Швейцарії, Канади й інших держав. Заньківчани, доїхавши на фестиваль завдяки допомозі „Кредит Банку“, стали єдиним колективом, який представляв тут Україну».

«Львівська газета» від 11 листопада 2005 року, № 206 (772)

Фестивалі:

  • 2005 р. AVRAM GOLDFADEN. Організатор Teatrul Național Vasile Alecsandri din Bălți (Румунія).
  • 2006 р. Міжнародний театральний фестиваль BITEI імені Eugene Ionesco, Chisinau (Moldova). Гран-прі, найкраща вистава 2006 року.
  • Дні України у Польщі. Почесні гості.
Предварительный заказ
Заявка на промо-код