Categories Information
Cashier Add new event
30 October 2022

Концерти органної музики

Tickets selling was stopped
But you can see the other events in category «CONCERTS»

Lviv Museum of history of religion
L'viv, Muzeina Square, 1

About the show

Львів здавна мав славу одного з центрів органної музики. Вперше про орган у Львові згадується у 1409 році, коли цей інструмент встановлювали у Кафедральному соборі. На початку XX ст. у Львові було близько 50 органів роботи відомих німецьких, чеських та місцевих майстрів. Зараз залишилось менше десяти діючих органів та стільки ж напівзруйнованих.

З 1984 року у музеї розпочато унікальну роботу з повернення до життя старовинних органів. За цей час органіст і органний майстер Віталій Півнов відреставрував багато рідкісних інструментів.

В музеї діє музично-просвітницький відділ, який проводить органні концерти, знайомить з історією органної музики. В концертах звучить автентичний бароковий орган кінця XVII століття роботи німецького майстра Людвіга Фогеля. Це єдиний такого типу інструмент в концертній практиці в Україні.

Незабутні враження залишаються після виступів Ірини Маковецької, заслуженої артистки України (вокал), Юрія Остюка (труба), Олени Мацелюх та Віталія Півнова (орган). У програмі звучать твори Й.-С.Баха, Т. Альбініоні, Ф.-П. Шуберта, Ж. Бізе, Дж. Каччіні, а також сучасна музика.

  • Ведуча — Катерина Назар.
  • Марія Мартиш — завідувач відділу.

Концерти відбуваються:

  • п’ятниця, субота, неділя о 15 год
  • та згідно колективних замовлень.
Pre-order
Заявка на промо-код